איך לגרום לילדים לאהוב ברוקולי? זה מתחיל בפשטידה
בואו נודה באמת: רוב הילדים לא ישמחו לאכול פשטידת ברוקולי רגילה. איך מכינים ככה שהם יאהבו את מה שאתם מכינים? אנחנו חושפים את השיטה (אזהרת ספוילר: גם פיצה-ברוקולי בתמונה)

אם צפיתם עם הילדים בסרט "הכל בראש" (Inside Out), אתם בטח זוכרים את הסצנה המפורסמת שבה ריילי, הילדה, פיתחה את רגש הגועל כשאביה ניסה להאכיל אותה ברוקולי. מעניין לדעת שביפן, המפיקים של פיקסאר החליטו להחליף את הברוקולי בפלפל ירוק! ומה הסיבה? ילדים יפנים דווקא אוהבים ברוקולי, אבל רבים מהם סולדים מפלפל ירוק. זוהי דוגמה מצוינת לכך שהעדפות מזון מושפעות מתרבות ומחשיפה מוקדמת. למזלנו, עם קצת יצירתיות במטבח וסבלנות, אפשר לגרום כמעט לכל ילד לאהוב ברוקולי – או לפחות להסכים לאכול אותו בשמחה.
אם אתם רוצים שהילדים שלכם יתחילו לאכול ברוקולי, יש לנו חדשות טובות – יש המון מה לעשות, מאיפה מתחילים? אנחנו מסבירים. הנה 5 רעיונות עשירים בברוקולי והם פשוט מאוד טעימים, שווה לנסות גם אם הילדים שלכם בררנים – ואם חשבתם שפשטידת ברוקולי היא הדרך היחידה, מצפה לכם הפתעה.
1. פשטידת שלוש הגבינות וברוקולי
שלבו בפשטידת הברוקולי מבחר גבינות שיעשירו את טעם הפשטידה. ילדים רבים אוהבים שילוב מנצח של מוצרלה, גבינת שמנת ופרמזן, הוא יוצר חגיגה של טעמים ואפשר להוסיף לפשטידה תירס לשדרוג המתיקות ותוספת צבע שיכולה לקרוץ לילדים.
2. פשטידת ברוקולי-נודלס
שלבו את הברוקולי עם נודלס ותיבול סויה או רוטב אחר שהם אוהבים, והכניסו עם קצת גבינה מגוררת לתנור. נכון, יש שיגידו שמדובר בהרחבה של מונח הפשטידה, אבל עם הטעם המנצח של שילוב הטעמים – אי אפשר להתווכח.
3. פשטידה בהפתעה – הגישו לילדים המבורגר או קציצה
הילדים אוהבים המבורגר? מעולה. אפשר להתבסס על בלילת פשטידת ברוקולי סטנדרטית, להוסיף לה שיבולת שועל או פירורי לחם – ולאפות אותה כקציצות. את הקציצות הַגישו עם לחמניית המבורגר (שאפשר למצוא היום בכל מאפייה), הוסיפו פנימה חסה, פרוסת מלפפון, פרוסת עגבנייה וקצת קטשופ וקיבלתם המבורגר ירוק.
מדובר בגרסה משודרגת של הפשטידה בצורת קציצות אפויות שמושכות את העין. צורת ההגשה מעודדת אכילה עצמאית ומפתחת מיומנויות מוטוריות אצל קטנטנים.
רוצים לקחת את קציצות הברוקולי למחוזות חדשים? פלאפל ברוקולי יכול להיות בחירה מעולה.
4. פשטידת ברוקולי-תפו"א קרמית
איך להוסיף לכל פשטידה טעם נהדר ולהעשיר את המרקם שלה תוך כדי? התשובה היא תפוח אדמה. שלבו תפוחי אדמה בפשטידה, הם יכולים לעדן את טעם הברוקולי וילדים רבים אוהבים את הטעם שלהם.
5. הקלף המנצח – פיצה שמסתירה ברוקולי
המראה והטעם של פיצה אהובה – אין חיבור טוב מזה לברוקולי. אפשר להתחיל "בקטנה" עם תוספת ברוקולי לפיצה סטנדרטית שהכנתם (או הוצאתם מהמקפיא, לא נגלה לאף אחד). אפשר להתנסות עם מתכון פיצה ירוקה שהיא גם מיוחדת וגם טעימה. אם לילדים שלכם יש טעם מתוחכם ואתם רוצים להשקיע במיוחד, תוכלו להכין פיצה המבוססת על ברוקולי – הכינו אותה לפי מתכון פיצה כרובית והחליפו את הכרובית בברוקולי.
איך להעשיר את הפשטידה שאנחנו מכינים לילדים? קבלו טיפים פשוטים
טיפים להעשרה תזונתית:
- הוסיפו זרעי צ'יה או פשתן טחונים
- שלבו קינואה טחונה להעשרה
- גררו בטטה
- פזרו שקדים טחונים
- תבלו בכורכום
הילדים עוד לא התאהבו בברוקולי? פשוט תמשיכו לנסות
ניסיתם מתכון והילדים לא אהבו? זו לא סיבה לדאגה. תמיד אפשר לנסות מתכון נוסף, וכן אפשר להוציא את הברוקולי מהרוטציה לשבוע-שבועיים ואז להציע אותו מחדש. הורים רבים (שאני אחת מהם) מעידים שכדאי להכין מנה אישית "לעצמכם" ולומר לילדים שהיא רק עבורכם. רוב הילדים יבקשו לטעום, ולעיתים קרובות יבקשו "עוד". השתדלו להסתיר את החיוך, כדי לא להסגיר את התכנית שלכם. בתיאבון!
הסבלנות היא התבלין הטוב ביותר, גם לפשטידת ברוקולי
זכרו: הסבלנות משתלמת כשמדובר בהרגלי אכילה של ילדים. המשיכו להציע מגוון גרסאות של המאכל ושתפו את הילדים בהכנה; ככל שהחשיפה תהיה חיובית יותר, כך יגדל הסיכוי שיאמצו את הברוקולי לתפריט הקבוע שלהם.
