בורקס צמחוני עם פירה כמהין ופטריות
בורקס על בצק עלים מרודד, עם פירה כמהין ופטריות בשלושה סוגים – שילוב שמפנק את כל החושים. תוסיפו את הרוטב הסודי ותקבלו מנה מושלמת שמככבת על שולחן החג.

המרכיבים ל 8 מנות:
- בצק עלים מרודד "מעדנות"
- 3 תפוחי אדמה בינוניים
- שמן זית
- מלח
- פלפל
- שן שום
- מחית כמהין - 1 כף שטוחה
- 2 בצל
- פטריות משלושה סוגים - פטריות שמפניון
- אבקת מרק עוף - כף שטוחה
- צנוברים
- ביצה
- סילאן
- שומשום שחור ולבן
- 6 כפות מים
- כף קמח לבן
- כורכום- 3/4 כפית
- אבקת מרק פטריות – 1 כף
- אגוז מוסקט
הוראות הכנה:
-
01.
מרתיחים סיר עם מים ו-3 תפוחי אדמה בגודל בינוני למשך כ-50 דקות, עד שיתרככו. לאחר מכן, מורידים את הקליפה, מוסיפים שמן זית איכותי ומועכים.
טיימר מופעל
-
02.
נותנים לזה קצת זמן עד שיתקרר ולאחר מכן מוסיפים מעט מלח, פלפל וכף שטוחה של מחית כמהין (אפשר להוסיף עוד אם רוצים טעם חזק של כמהין).
-
03.
מטגנים בצל עד שמזהיב, מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד שמשחים. לאחר מכן, מתבלים עם קורט מלח, פלפל שחור וכף שטוחה של מרק עוף פרווה. לאחר ערבוב, מוסיפים את הצנוברים הקלויים.
-
04.
מרדדים בצק עלים "מעדנות", מרפדים במרכז עם פירה כמהין ומעליו מוסיפים את הפטריות, ומכסים.
-
05.
מורחים עם מברשת מעל ביצה טרופה ועם מעט סילאן להשחמה.
-
06.
מפזרים בנדיבות שומשום לבן ושחור ואופים למשך 25 דקות.
טיימר מופעל
-
07.
הכנת הרוטב:
-
08.
חותכים בצל אחד לקוביות ומטגנים עם 2 כפות שמן זית עד להזהבה. לאחר מכן, מוסיפים כ-7 פטריות שמפניון ושן שום כתושה וממשיכים לטגן.
-
09.
לוקחים קערה ומוסיפים לה 6 כפות מים, כף קמח לבן, מעט כורכום, מלח ופלפל שחור (לפי הטעם), כף אבקת מרק פטריות, אגוז מוסקט (מעט לפי הטעם).
-
10.
יש לערבב את הרוטב כל הזמן עם כף עץ לקבלת רוטב סמיך. אם הרוטב יוצא סמיך מדי, יש להוסיף מים.