מתכון תפוחי אדמה בשום ורוזמרין | השף הלבן

תפוחי אדמה בשום ורוזמרין

תוספת טעימה ומפנקת

מאת: קובי פרסול
פרווה סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
תפוחי אדמה בשום ורוזמרין

המרכיבים ל6 מנות:

  • 6 תפוחי אדמה בינוניים שטופים בקליפתם חתוכים לצורת סירה
  • 2 כפות עלי רוזמרין טרי
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 150 מ"ל שמן זית
  • מלח ופלפל

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור לחום 220 מעלות.

  • 02.

    מסדרים את תפוחי האדמה בכלי חרס או פיירקס ויוצקים מעל בצורה שווה את שמן הזית.

  • 03.

    מפזרים את התבלינים מעל, מכסים בנייר כסף ומעבירים לתנור למשך 30-40 דקות. לאחר ריכוך תפוחי האדמה פותחים את נייר הכסף ומחזירים לתנור עד לקבלת צבע חום צלוי. 

    טיימר מופעל
    00:40:00

הידעת?

להכין ארוחה מושלמת זאת אומנות בפני עצמה. כמובן שצריך מנה עיקרית נהדרת שתשמש ככוכב הערב. אולם לא פחות חשוב זה לבחור מנות צד שישמשו תוספות משלימות. מכיוון שהתאמת מנות עיקריות ומשניות היא לא תמיד משימה קלה, כדאי לדעת כמה שיותר מנות משלימות. אחת המנות שתמיד כדאי להכין היא תפוחי אדמה בתנור. גם מדובר במנה קלה, מאוד טעימה ומתאימה להרבה סוגי מנות עיקריות. היא עובדת עם בשר, עוף, חלבי ואפילו צמחוני/טבעוני.

הכנת? כאן מדרגים
(227)