מניפות תפוחי אדמה מוקרמות
מתכון קל ומהיר למניפות תפוחי אדמה יפהפיות עם הקרמה של גבינת גאודה. פתרון מצוין לארוחת הערב המשפחתית
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: דור משה
עיצוב: דור משה
המרכיבים ל4 יחידות:
- 4 תפוחי אדמה בינוניים
- שמן זית
- פלפל שחור
- מלח
- כף פטרוזילה קצוצה
- חופן פתיתי גאודה עמק
גודל תבנית: תבנית תנור
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
-
02.
שוטפים היטב את תפוחי האדמה ופורסים אותם לפרוסות דקות, כשהבסיס נשאר מחובר. הדרך הכי נוחה לעשות זאת היא להניח תפוח אדמה בין 2 כפות עץ ולחתוך לפרוסות דקות, כך הסכין מגיעה עד כף העץ ולא עד תחתית תפוח האדמה.
-
03.
מברישים את תפוחי האדמה בשמן זית, מפזרים מלח ופלפל ואופים בתבנית מרופדת עם נייר אפייה למשך 20 דקות, או עד שהם מזהיבים לחלוטין.
טיימר מופעל
-
04.
מוציאים את תפוחי האדמה מהתנור ומורידים את החום ל-180 מעלות.
-
05.
מערבבים בקערית את הפטרוזיליה ושמן הזית ומברישים את תפוחי האדמה.
-
06.
מפזרים חופן של פתיתי גאודה ואופים כחמש דקות נוספות.
-
07.
בתאבון!
הכנת? כאן מדרגים