גראטן קליל מתפוחי אדמה וגבינה סקנדינבית
מתכון קלאסי וקל להכנה של רון יוחננוב מתוך חוברת שבועות. גראטן טעים וקרמי עם גבינה סקנדינבית שפשוט אי אפשר לוותר עליה!

המרכיבים ל 6 מנות:
- 7-6 תפוחי אדמה
- 50 גרם חמאת תנובה מומסת
- מלח ופלפל שחור
- 1 כפית רוזמרין קצוץ
- 1 מכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 15% השף הלבן
- 1/4 כפית אגוז מוסקט
- 1 חבילה (170 גרם) גבינה סקנדינבית COLLECTION חתוכה לרצועות
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את התנור ל-200 מעלות ומשמנים את התבנית.
-
02.
חותכים את תפוחי האדמה, במנדולינה או בסכין חדה, לפרוסות דקיקות (אין צורך לקלף).
-
03.
מסדרים את תפוחי האדמה בתבנית בצורה חופפת, זה על זה. מזלפים מעל את החמאה המומסת, מתבלים במלח ובפלפל שחור ובוזקים מעל את הרוזמרין.
-
04.
אופים כ-30 דקות.
טיימר מופעל
-
05.
יוצקים לקערית את השמנת, מוסיפים את אגוז המוסקט ומערבבים. פותחים את התנור, מוציאים את התבנית, יוצקים את השמנת על תפוחי האדמה בצורה אחידה ומפזרים את הגבינה מעל הכל.
-
06.
מחזירים את התבנית לתנור ואופים עוד כ-30 דקות, עד שתפוחי האדמה זהובים ורכים. מגישים.
טיימר מופעל
-
07.
בתאבון!