פולנטה עם פטריות של יונית צוקרמן - טעים וקל להכנה | השף הלבן

פולנטה עם פטריות

אין כמו פולנטה שמכינים בבית, והכי טעים לשדרג אותה גם עם פטריות! קבלו מתכון מצוין של יונית צוקרמן שישדרג לכם את ארוחת הערב בבית

מאת: יונית צוקרמן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פולנטה עם פטריות
צילום: יונית צוקרמן עיצוב: יונית צוקרמן

המרכיבים ל 8:

פולנטה:
  • 500 גרם גרגירי תירס
  • 2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת לבישול 15% שומן "השף הלבן"
  • ¾ כפית מלח
  • ½ כפית אגוז מוסקט
  • ½ כפית פלפל לבן
  • 1 שקית (100 גרם) פתיתי פרמזן "השף הלבן"
  • כף ו-1/2 קמח תירס
  • 25 גרם חמאה
פטריות:
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 סלסלות של פטריות
  • 3 בצלים
  • ½ כוס יין
  • ¼ כוס סילאן
  • כפית סוכר
  • ½ כפית מלח
  • כף אבקת מרק פטריות טבעית
  • ½ כוס עלי בזיליקום
להגשה:
  • 1 שקית (100 גרם) פתיתי פרמזן "השף הלבן"
  • עלי בזילקום
גודל תבנית: סיר בקוטר 20 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    הכנת הפולנטה:

  • 02.

    שמים בסיר שמנת לבישול וגרגירי תירס ומבשלים על אש קטנה 20-30 דקות, לאחר מכן מסירים מהאש, טוחנים את השמנת והתירס בעזרת בלנדר מוט עד לקבלת מרקם חלק.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 03.

    מוסיפים מלח, פלפל, אגוז מוסקט, חמאה, קמח תירס ופרמזן ומערבבים היטב. מבשלים כ-3 דקות נוספות.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 04.

    הכנת הפטריות:

  • 05.

    פורסים את הבצלים לרצועות ומטגנים אותם במחבת עם שמן זית עד להזהבה. חותכים את הפטריות לפרוסות ומוסיפים אותם לטיגון הבצל.

  • 06.

    מוסיפים למחבת את היין, ממתינים כ-5 דקות עד לצמצום ומוסיפים את התבלינים. מבשלים כ-2-3 נוספות.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 07.

    הגשה:

  • 08.

    בצלחת עמוקה שמים פולנטה ומעליה את הפטריות. מפזרים מעל כל מנה מעט גבינת פרמזן ועלי בזיליקום

  • 09.

    מגישים חם

הכנת? כאן מדרגים
(8)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.