פולנטה
רוצים לדעת איך להכין את המתכון לפולנטה של דנה לי מהתכנית "המסעדה הבאה" ברשת 13? סידרנו לכם את המתכון!
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
המרכיבים ל4 מנות:
- 2 כוסות קמח תירס (פולנטה)
- 2 כוסות חלב
- קורט מלח
- גבעול טימין
- 150 גרם חמאה
- 2 שקיות (200 גרם) פתיתי פרמזן "השף הלבן"
- קורט פלפל שחור
הוראות הכנה:
-
01.
מרתיחים שתי כוסות מים ושתי כוסות חלב עם גבעול טימין, כשהכל רותח מוסיפים שתי כוסות קמח תירס, מערבבים על אש נמוכה עד שנהיה מרקם קרמי ופחות גרגירי וקרם הפולנטה כבר נהיה רך.
-
02.
מערבבים באופן תמידי במשך 20-25 דק', עד שכבר אין נוזלים בסיר והפולנטה כבר סמיכה, במידה והיא לא מוכנה מספיק או סמיכה מידי ניתן להוסיף עוד קצת חלב. הפולנטה צריכה להיות במרקם קצת יותר נוזלי מפירה.
-
03.
לאחר מכן מוסיפים את הפרמזן (שיסמיך את הפלונטה עוד קצת) ואז את החמאה, פלפל שחור ומלח לפי הטעם ורק לאחר ששמים את הפרמזן (מכיוון שהוא מלוח).
-
04.
מגישים. בתאבון!
הכנת? כאן מדרגים