מוסקה חצילים עם מלית גבינות ועגבניות | השף הלבן

מוסקה חצילים עם מלית גבינות ועגבניות– מתכון מהיר וקל

מוסקה חצילים עם מלית גבינות ועגבניות– מתכון מהיר וקל

מאת: אינס שילת ינאי
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מוסקה חצילים עם מלית גבינות ועגבניות– מתכון מהיר וקל
צילום: אפיק גבאי עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל4-6:

  • 2 חצילים גדולים וארוכים
  • 1 שקית פתיתי פרמזן "השף הלבן"
  • 2 עגבניות גדולות בקוטר החציל פרוסות לפרוסות דקות
  • 1/2 כוס חלב "תנובה"
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית שום גבישי
  • 1/2 כוס עלי בזיליקום שלמים
  • תרסיס שמן זית
להכנת רוטב בשמל
  • 20 גרם חמאה תנובה
  • 3 כפות מחוקות (30 גרם) קמח
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 15% שומן תנובה
  • מלח, פלפל

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את החמאה בסיר קטן על להבה נמוכה-בינונית, עד שהיא נמסה. מוסיפים קמחובוחשים לעיסה.

  • 02.

    מוסיפים מעט שמנת (3-4 כפות) וטורפים במטרפה עד שאין גושים. ממשיכים להוסיף אתהשמנת בהדרגה ולטרוף עד שמתקבלת בלילה חלקה.

  • 03.

    מוסיפים מלח ופלפל וממשיכים לבשל עד שרוטב במרקם של דיסה סמיכה. מסירים מהאשומצננים.

  • 04.

    פורסים את החצילים לפרוסות עבות יחסית בעובי של

  • 05.

    5 ס"מ.

  • 06.

    מניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה ומרססים תרסיס שמן.

  • 07.

    אופים כ- 25 דקות בחום של 200 מעלות עד להזהבה.

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 08.

    בקערה מניחים רוטב בשמל, חצי כוס חלב, מלח, פלפל ושום גבישי.

  • 09.

    טורפים בעזרת מטרפה לרוטב חלק.

  • 10.

    על תבנית נפרדת מניחים פרוסת חציל עליה פתיתי פרמזן, פרוסת עגבנייה, 2 עלי בזיליקום ופרוסת חציל נוספת חוזרים על הפעולה עם עוד פרוסת חציל, סה"כ 3 פרוסות חציל בכל מגדל. מסיימים עם פרוסת חציל.

  • 11.

    מניחים על כל מגדל חצילים כף גדושה רוטב בשמל ומעל פתיתי פרמזן.

  • 12.

    אופים שוב, בחום של 180 מעלות כ- 25 דקות ומגישים עם עלי בזיליקום טריים מעל .

    טיימר מופעל
    00:25:00
הכנת? כאן מדרגים
(2)