קציצות עדשים ופטריות | השף הלבן

קציצות עדשים ופטריות

מתכון נפלא וטעים במיוחד לקציצות צמחוניות מעדשים ופטריות פורטבלו

מאת: אתר "וואלה"
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: אפיק גבאי עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל 8-10:

  • 1 שקית (800 גרם) עדשים ירוקות מבושלות מוקפאות סנפרוסט
  • 6 פטריות פורטבלו בינוניות, קצוצות
  • עלים מ-10 גבעולים של עשבי התיבול- נענע וטימין (כל אחד), קצוצים
  • 2 שיני שום, כתושות
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 2 ביצים
  • 2 כפות קמח
  • 2 כפות שמן זית

הוראות הכנה:

  • 01.

    0001pt; line-height: normal; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial;">

  • 02.

    מפשירים את העדשים בקערה עמוקה עם מי ברז פושרים במשך 10 דקות, ומסננים.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 03.

    0001pt; line-height: normal; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial;">

  • 04.

    0001pt; line-height: normal; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial;">

  • 05.

    מערבבים בקערה את העדשים, הפטריות, עשבי התיבול והשום ומתבלים במלח ופלפל.

  • 06.

    0001pt; line-height: normal; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial;">

  • 07.

    0001pt; line-height: normal; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial;">

  • 08.

    מוסיפים את הביצים והקמח ומערבבים עד לקבלת מסה אחידה.

  • 09.

    0001pt; line-height: normal; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial;">

  • 10.

    0001pt; line-height: normal; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial;">

  • 11.

    0001pt; line-height: normal; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial;">

  • 12.

    צרים קציצות בעזרת ידיים רטובות קלות, מסדרים בתבנית, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה.

  • 13.

    0001pt; line-height: normal; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial;">

  • 14.

    0001pt; line-height: normal; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial;">

  • 15.

    מחממים שמן זית במחבת פסים וצולים כ-8 דקות מכל צד.

    טיימר מופעל
    00:08:00
  • 16.

    0001pt; line-height: normal; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial;">

  • 17.

    0001pt; line-height: normal; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial;">לגיוון: ניתן להגיש עם טחינה או יוגורט.

הכנת? כאן מדרגים
(1)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.