ארטישוק ירושלמי אפוי בשמנת
תבשיל טעים וקל הכנה. תוספת או מנה עיקרית בארוחה קלה, שאפשר להכין בכלי חסין־חום אחד גדול או בכלים אישיים.
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: יהודה סלומון
עיצוב: יהודה סלומון
המרכיבים ל6 מנות:
- 25 גרם חמאת "תנובה" מומסת
- 1 בצל גדול (250 גרם)
- 1 שקית (400 גרם) ארטישוק ירושלמי מוקפא "סנפרוסט"
- 2 כפות עירית קצוצה
- 50 גרם פתיתי פרמזן "השף הלבן"
- 1 מכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 15% "השף הלבן"
- 1 שן שום כתושה
- ¼ כפית אגוז מוסקט מגורר
- מלח ופלפל
- 4 כפות פירורי פנקו (או פירורי לחם טריים)
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). משמנים כלי חסין־חום (בתכולה של 800 מ"ל עד ליטר) בחמאה מומסת.
-
02.
קולפים את הבצל וחוצים אותו לרוחבו. חותכים כל חצי בצל לפלחים בעובי 1 ס"מ. מפזרים חצי מכמות הבצל וחצי מכמות הארטישוק הירושלמי על תחתית הכלי. מפזרים חצי מכמות העירית וחצי מכמות הגבינה. מפזרים את הבצל הנותר ואת הארטישוק הירושלמי הנותר.
-
03.
טורפים את השמנת עם שום ואגוז מוסקט ומתבלים בנדיבות במלח ובפלפל. יוצקים את השמנת על הירקות וזורים את פירורי הפנקו. מטפטפים למעלה את החמאה הנותרת.
-
04.
אופים במרכז התנור במשך 45 דקות. מפזרים על התבשיל את שארית הגבינה ומחזירים לתנור ל־15 דקות נוספות. זורים למעלה את העירית הנותרת ומגישים.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים