מתכון ארטישוק ירושלמי אפוי בשמנת | השף הלבן

ארטישוק ירושלמי אפוי בשמנת

תבשיל טעים וקל הכנה. תוספת או מנה עיקרית בארוחה קלה, שאפשר להכין בכלי חסין־חום אחד גדול או בכלים אישיים.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
ארטישוק ירושלמי אפוי בשמנת
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל6 מנות:

  • 25 גרם חמאת "תנובה" מומסת
  • 1 בצל גדול (250 גרם)
  • 1 שקית (400 גרם) ארטישוק ירושלמי מוקפא "סנפרוסט"
  • 2 כפות עירית קצוצה
  • 50 גרם פתיתי פרמזן "השף הלבן"
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 15% "השף הלבן"
  • 1 שן שום כתושה
  • ¼ כפית אגוז מוסקט מגורר
  • מלח ופלפל
  • 4 כפות פירורי פנקו (או פירורי לחם טריים)

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). משמנים כלי חסין־חום (בתכולה של 800 מ"ל עד ליטר) בחמאה מומסת.

  • 02.

    קולפים את הבצל וחוצים אותו לרוחבו. חותכים כל חצי בצל לפלחים בעובי 1 ס"מ. מפזרים חצי מכמות הבצל וחצי מכמות הארטישוק הירושלמי על תחתית הכלי. מפזרים חצי מכמות העירית וחצי מכמות הגבינה. מפזרים את הבצל הנותר ואת הארטישוק הירושלמי הנותר.

  • 03.

    טורפים את השמנת עם שום ואגוז מוסקט ומתבלים בנדיבות במלח ובפלפל. יוצקים את השמנת על הירקות וזורים את פירורי הפנקו. מטפטפים למעלה את החמאה הנותרת.

  • 04.

    אופים במרכז התנור במשך 45 דקות. מפזרים על התבשיל את שארית הגבינה ומחזירים לתנור ל־15 דקות נוספות. זורים למעלה את העירית הנותרת ומגישים.

    טיימר מופעל
    00:45:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)