קישואים וחצילים מוקרמים בתנור – ראשונה מנצחת | השף הלבן

קישואים וחצילים מוקרמים בתנור

מנת פתיחה שתפתח את התיאבון לעוד

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
קישואים וחצילים מוקרמים בתנור

המרכיבים ל4 מנות:

  • 1 חציל בינוני
  • 3 קישואים בינוניים
  • מלח גס
  • פלפל לבן גרוס
  • שמן זית
  • 1 כפית עלי טימין טרי קצוצים
  • 2 גבעולי טימין טרי
  • 150 גרם פתיתי גבינת עמק למאפים מסדרת השף הלבן

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים מראש את התנור ל-170 מעלות.

  • 02.

    מרחיקים את שורש החציל וחותכים את החציל ל-3 לרוחב וכל שליש ל-6 משולשים לאורך (צורת סירות)

  • 03.

    חותכים את קצוות הקישואים וחותכים ל-2 חצאים וכל חצי ל-2 לאורך.

  • 04.

    בקערה מערבבים את הירקות עם 2 קורט מלח גם, 2 קורט פלפל לבן גרוס ו-4 כפות שמן זית.

  • 05.

    מסדרים שכבה אחת של הירקות בתבנית לצליה וצולים בתנור כ-20דקות לריכוך קל וקבלת צבע.

  • 06.

    מצננים מעט את הירקות

  • 07.

    מצופפים בזהירות את הירקות ובוזקים מעל את הגבינה ומעליה את עלי הטימין.

  • 08.

    מקרימים בתנור ומגישים חם בעיטור 2 ענפי טימין טריים.

הכנת? כאן מדרגים
(307)