קישואים וחצילים מוקרמים בתנור
מנת פתיחה שתפתח את התיאבון לעוד
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל4 מנות:
- 1 חציל בינוני
- 3 קישואים בינוניים
- מלח גס
- פלפל לבן גרוס
- שמן זית
- 1 כפית עלי טימין טרי קצוצים
- 2 גבעולי טימין טרי
- 150 גרם פתיתי גבינת עמק למאפים מסדרת השף הלבן
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים מראש את התנור ל-170 מעלות.
-
02.
מרחיקים את שורש החציל וחותכים את החציל ל-3 לרוחב וכל שליש ל-6 משולשים לאורך (צורת סירות)
-
03.
חותכים את קצוות הקישואים וחותכים ל-2 חצאים וכל חצי ל-2 לאורך.
-
04.
בקערה מערבבים את הירקות עם 2 קורט מלח גם, 2 קורט פלפל לבן גרוס ו-4 כפות שמן זית.
-
05.
מסדרים שכבה אחת של הירקות בתבנית לצליה וצולים בתנור כ-20דקות לריכוך קל וקבלת צבע.
-
06.
מצננים מעט את הירקות
-
07.
מצופפים בזהירות את הירקות ובוזקים מעל את הגבינה ומעליה את עלי הטימין.
-
08.
מקרימים בתנור ומגישים חם בעיטור 2 ענפי טימין טריים.
הכנת? כאן מדרגים