מתכון פטריות ברוטב חמאה וחרדל | השף הלבן

פטריות ברוטב חמאה וחרדל

תבשיל ירקות של פטריות ברוטב חמאה נהדר ופשוט שתכינו בתוך דקות ספורות שאפשר לצרף לאורז או לפסטה ואפילו על פרוסה של לחם קלוי.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פטריות ברוטב חמאה וחרדל
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל4 מנות:

  • 2 סלסילות (כ־500 גרם) פטריות שמפיניון קטנות
  • 25 גרם חמאת תנובה
  • ½ פלפל אדום גדול חתוך לריבועים
  • 2 שיני שום קצוצות דק
  • 1 כף מיץ לימון
  • מלח ופלפל
  • 2 כפות מחוקות חרדל גרגרים
  • ¼ כוס פטרוזיליה קצוצה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מנגבים את הפטריות וחותכים את הגבעולים (שמרו אותם למרק). ממסים את החמאה במחבת גדולה מעל להבה בינונית־גבוהה. מוסיפים את ריבועי הפלפל ואת השום ומטגנים תוך ערבוב במשך דקה. מוסיפים את הפטריות ומטגנים תוך ערבוב במשך 2 דקות עד שהן מתחילות להזהיב. מוסיפים מיץ לימון ומתבלים במלח ובפלפל.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 02.

    מנמיכים את הלהבה, מכסים את המחבת ומבשלים את הפטריות במשך 5 דקות עד שהן מתרככות מעט. מוסיפים את החרדל ומערבבים היטב. מעבירים לכלי הגשה וזורים פטרוזיליה. מגישים חם.

    טיימר מופעל
    00:05:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)