מניפות סלק וקולרבי – למנה ראשונה וצבעונית | השף הלבן

מניפות סלק וקולרבי

מנה ראשונה צבעונית וטעימה, לא לוותר על רוטב היוגורט הנפלא

מאת: עז תלם
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סלק וקולורבי על רוטב יוגורט
צילום: דן פרץ עיצוב: נורית קריב

המרכיבים ל3-4 מנות:

לירקות:
  • 5-4 סלקים בינוניים או קטנים
  • 5-4 קולרבי בינוניים או קטנים
  • 6 כפות שמן זית
  • מלח, פלפל שחור גרוס
לרוטב:
  • 1 גביע (200 גרם) יוגורט תנובה טבעי 3%
  • 1 גביע (100 מ"ל) שמנת חמוצה תנובה 15%
  • חופן עלי נענע, קצוצים דק
  • 1 כף מיץ לימון
  • מלח, פלפל שחור גרוס
להגשה:
  • חופן אגוזי מלך, קצוצים גס
  • 1/4 גביע (60 גרם) פטה כבשים פיראוס 20% שומן

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.

  • 02.

    קולפים את הסלקים והקולרבי וקוטמים את חלקם התחתון, כדי שיעמדו באופן יציב על קרש החיתוך.  בעזרת סכין חדה חותכים אותם לפרוסות דקות, אבל לא עד הסוף – מפסיקים את החיתוך כ-1/4 ס"מ לפני שמגיעים אל הקרש, כך שהפרוסות נשארות מחוברות בבסיסן (כדי להקל על החיתוך אפשר להניח משני צדי הירקות כפות עץ, כך שהידיות שלהן יעצרו את הסכין).

  • 03.

    מניחים את מניפות הירקות בתבנית, מזלפים 4 כפות שמן זית ומתבלים במלח ובפלפל. יוצקים לתבנית 3/4 כוס מים, מכסים בנייר אפייה ולאחר מכן בנייר אלומיניום (חשוב שהכיסוי יהיה אטום היטב). אופים כ-60 דקות, עד שהירקות מתרככים.

    טיימר מופעל
    00:00:00
  • 04.

    מסירים את הכיסוי, מזלפים את יתרת שמן הזית ואופים כ-15 דקות נוספות, עד הזהבה. מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב (שומרים בצד מעט מהנענע). 5 . ההגשה: מניחים תלוליות מהרוטב בצלחת הגשה גדולה ושמים עליהן את הסלקים והקולרבי. מפזרים את אגוזי המלך והפטה ואת הנענע ששמרנו בצד ומגישים.

    טיימר מופעל
    00:15:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)