כרובית צלויה בתנור עם רימונים
מעדן מקורי של כרובית, טחינה וגרעיני רימון
פרווה
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נעמי אבליוביץ'
עיצוב: נעמי אבליוביץ'
המרכיבים ל6 מנות:
- 1 שקית כרובית קפואה
- טחינה גולמית
- צרור עלי פטרוזליה שטופים וקצוצים דק
- גרגרים מ-1 רימון
- מלח ים לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס לפי הטעם
- מיץ לימון סחוט טרי
- שמן זית
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.
-
02.
מרתיחים סיר עם מים ומבשלים את פרחי הכרובית לפי הוראות ההכנה המופיעות על גבי האריזה. מסננים ומניחים בקערה גדולה.
-
03.
מתבלים את הכרובית בשמן זית, מלח ופלפל, מערבבים היטב ומעבירים לתבנית האפיה, כאשר הכרוביות בשכבה אחידה. צולים בתנור עד להזהבה, 30-40 דקות.
טיימר מופעל
-
04.
מעבירים את פרחי הכרובית הצלויה לצלחת הגשה. סוחטים מעל מיץ לימון בנדיבות ומזליפים טחינה גולמית בנדיבות. מפזרים מעל את עלי הפטרוזיליה הקצוצים וגרגרי הרימון ומגישים מיד.
הכנת? כאן מדרגים