כרובית מוקרמת בבשמל גאודה - טעים וקל להכנה | השף הלבן

כרובית מוקרמת בבשמל גאודה

כרובית כזאת – עדיין לא ניסיתם! מתכון מעולה לכרובית מוקרמת ברוטב בשמל עשיר עם גבינת גאודה שמוסיפה טעם מיוחד שלא ניתן לעמוד בפניו

מאת: דור משה
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
כרובית מוקרמת בבשמל גאודה
צילום: דור משה עיצוב: דור משה

המרכיבים ל3-4 מנות:

לרכישה >>
  • 1 כרובית גדולה מפורקת לפרחים
  • 2 כפיות מלח
  • 50 גרם חמאה
  • 2 כפות (20 גרם) קמח לבן
  • 2 כוסות חלב 3% תנובה
  • כף חרדל
  • 1 שקית (200 גרם) פתיתי גאודה עמק
  • חופן בצל ירוק קצוץ
גודל תבנית: תבנית בינונית חסינת חום

הוראות הכנה:

  • 01.

    בסיר גדול מרתיחים מים יחד עם כפית מלח. מבשלים את הכרובית במשך 5-10 דקות, עד שהיא מתרככת אך עדיין מעט "נגיסה", כלומר לא רכה לחלוטין. מסננים את הכרובית.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 02.

    מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

  • 03.

    בסיר גדול, ממיסים בחום בינוני את החמאה, וכשהיא נמסה לחלוטין מוסיפים פנימה את הקמח וטורפים.

  • 04.

    כשהתערובת אחידה, יוצקים רבע מכמות החלב וטורפים היטב עד לאיחוד. יוצקים בהדרגה את שארית החלב תוך כדי טריפה.

  • 05.

    מוסיפים את כפית המלח הנוספת והחרדל ומבשלים במשך מספר דקות תוך כדי טריפה עד שהתערובת מסמיכה.

  • 06.

    מוסיפים ¾ שקית פתיתי הגאודה וטורפים. מבשלים במשך 3 דקות נוספות.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 07.

    מוסיפים פנימה את הכרובית ומערבבים כך שהכרובית תהיה מכוסה לחלוטין ברוטב.

  • 08.

    מעבירים את הכרובית אל תוך תבנית בינונית, מפזרים מעל את שארית פתיתי הגאודה (¼ חבילה) ואופים כחצי שעה, או עד שהכרובית מזהיבה.

  • 09.

    מצננים, מפזרים בצל ירוק ומגישים. בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(1)