כרובית מוקרמת בבשמל גאודה
כרובית כזאת – עדיין לא ניסיתם! מתכון מעולה לכרובית מוקרמת ברוטב בשמל עשיר עם גבינת גאודה שמוסיפה טעם מיוחד שלא ניתן לעמוד בפניו
המרכיבים ל3-4 מנות:
- 1 כרובית גדולה מפורקת לפרחים
- 2 כפיות מלח
- 50 גרם חמאה
- 2 כפות (20 גרם) קמח לבן
- 2 כוסות חלב 3% תנובה
- כף חרדל
- 1 שקית (200 גרם) פתיתי גאודה עמק
- חופן בצל ירוק קצוץ
הוראות הכנה:
-
01.
בסיר גדול מרתיחים מים יחד עם כפית מלח. מבשלים את הכרובית במשך 5-10 דקות, עד שהיא מתרככת אך עדיין מעט "נגיסה", כלומר לא רכה לחלוטין. מסננים את הכרובית.
טיימר מופעל
-
02.
מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
-
03.
בסיר גדול, ממיסים בחום בינוני את החמאה, וכשהיא נמסה לחלוטין מוסיפים פנימה את הקמח וטורפים.
-
04.
כשהתערובת אחידה, יוצקים רבע מכמות החלב וטורפים היטב עד לאיחוד. יוצקים בהדרגה את שארית החלב תוך כדי טריפה.
-
05.
מוסיפים את כפית המלח הנוספת והחרדל ומבשלים במשך מספר דקות תוך כדי טריפה עד שהתערובת מסמיכה.
-
06.
מוסיפים ¾ שקית פתיתי הגאודה וטורפים. מבשלים במשך 3 דקות נוספות.
טיימר מופעל
-
07.
מוסיפים פנימה את הכרובית ומערבבים כך שהכרובית תהיה מכוסה לחלוטין ברוטב.
-
08.
מעבירים את הכרובית אל תוך תבנית בינונית, מפזרים מעל את שארית פתיתי הגאודה (¼ חבילה) ואופים כחצי שעה, או עד שהכרובית מזהיבה.
-
09.
מצננים, מפזרים בצל ירוק ומגישים. בתאבון!