המרכיבים ל6 מנות:
- 1 גזר גדול
- 1 קישוא גדול
- רבע כרוב
- 5 פרחי כרובית
- פטריות שמפיניון טריות
- 3 פלפלים באדום צהוב וירוק
- 1 עגבנייה
- 3 שיני שום לפי הטעם
- 5 כפות רוטב סויה רצוי משובח
- קורט מלח
- קורט פלפל שחור גרוס
- 1 כף אבקת מרק עוף
- 3 חתיכות חזה עוף טרי
- 4 כפות יין אדום יבש
- 1 חבילת נודלס
הוראות הכנה:
-
01.
חותכים את הירקות לרצועות דקות מטגנים במחבת ווק בשמן (רצוי זית או קנולה).
-
02.
מוסיפים את הסויה והיין ומאדים 3-5 דקות על אש בינונית.
טיימר מופעל
-
03.
בינתיים מבשלים את הנודלס מספר דקות, לפי הוראות הכנה.
-
04.
לאחר שהירקות התאדו להן מגרדים את העגבנייה פנימה יחד עם מרק העוף המלח והפלפל ומבשלים עוד כ 3-4 דקות על אש נמוכה.
טיימר מופעל
-
05.
לאחר שהירקות התרככו דיים מכניסים את הנודלס המסונן לווק ומערבבים.
הידעת?
ההשפעה של המטבח האסייתי על ישראל בפרט ועל בכלל היא עצומה, החל בסושי ונודלס, דרך מנות אורז מיוחדות, וכלה באינספור מנות בשר מפנקות. אולם, אחת המנות האסייתיות הראשונות שכבשו את הקהל הישראלי, הייתה ללא ספק המוקפץ המפורסם. מי לא אוהב רצועות חתוכות של עוף מוקפצות יחד עם שלל חתיכות ירקות שונים בתיבול מושלם. אם אתם מחפשים מתכון טוב לירקות מוקפצים כמו פעם, הגעתם למקום הנכון. המתכון הבא יזכיר לכם למה התאהבתם במטבח האסייתי מלכתחילה