גרטן ירקות שורש בשמנת
גרטן ירקות שורש בשמנת מושלם וטעים
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

המרכיבים ל מנות 6-8:
- 60 גרם חמאת תנובה
- 4 כפות שמן זית
- 2 בטטות בינוניות קלופות וחתוכות לקוביות
- 2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
- 6 בצלצלי שאלוט קלופים
- 3 גזרים פרוסים
- 1 שומר חתוך לרצועות
- 1 שורש סלרי קלוף וחתוך לקוביות
- 2 שורש פטרוזיליה חתוכים לקוביות
- 4 גבעולי טימין
- פלפל שחור גרוס
- מלח גס
- 1 כוס יין לבן יבש
- 1 שמנת לקצפת 32% מסדרת השף הלבן
- תבנית משומנת בחמאה
הוראות הכנה:
-
01.
אופן ההככנה:
-
02.
מחממים תנור לחום בינוני 180, ממיסים בסיר גדול חמאה ושמן מוסיפים את כל הירקות, הטימין ומתבלים במלח ובפלפל. מטגנים עד להזהבה בוחשים מדי פעם.
-
03.
מוסיפים את היין ומאדים על להבה גבוהה עד שהוא נספג בירקות. מעבירים לתבנית מוסיפים את השמנת ואופים 50–60 דקות, עד להשחמה. מגישים חם כתוספת.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים