בריאם – ירקות בתנור עם יוגורט ופטה
בגלל הצבע ובגלל הטעם! קבלו מנת פתיחה נפלאה
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נעמה רן
עיצוב: נעמה רן
המרכיבים ל6:
- 3 עגבניות חתוכות לרבעים
- 1 חציל חתוך לקוביות גדולות של 3 סמ"ר
- 2 קישואים או זוקיני פרוסים עבה לפרוסות בעובי 2 ס"מ
- 3 תפוחי אדמה קלופים חתוכים לקוביות של 2 סמ"ר
- 2 פלפלים אדומים חתוכים לרבעים, ללא גבעול וגרעינים
- 3 שיני שום קצוצות
- 3 כפות אורגנו טרי קצוץ או 1 כף אורגנו יבש
- 1 כפית מחוקה מלח, 1/4 כפית פלפל שחור
- 1/4 כוס שמן זית
- להגשה: 1/2 כוס יוגורט תנובה, 1/2 כוס גבינת פטה מפוררת, אורגנו טרי
הוראות הכנה:
-
01.
-
02.
מחממים תנור ל 250 מעלות. משמנים או מצפים תבנית תנור בנייר אפייה ומניחים בה את כל המרכיבים למעט שמן הזית. מערבבים בידיים, יוצקים שמן זית ומערבבים שוב. מפזרים את הירקות על פני התבנית.
-
03.
צולים את הירקות בתנור כ 25 דקות, מנמיכים את החום ל 200 וצולים 20 דקות נוספות או לחילופין מכבים את התנור ומשאירים בו את הירקות (לא פותחים את דלת התנור) עד שהתנור מצטנן. אם החלק העליון של הירקות נחרך אך לא כל הירקות מוכנים, מערבבים קלות כך שהירקות החרוכים יעברו לתחתית התבנית.
טיימר מופעל
-
04.
להגשה יוצקים יוגורט ומפזרים פטה ואורגנו. מגישים עם לחם שיספוג את הנוזלים שהצטברו בתחתית התבנית.
הכנת? כאן מדרגים