אורז שעועית גזר וקינמון
תבשיל אורז ושעועית אדומה, מנת תוספת משביעה, מתאימה גם כמנה צמחונית בפני עצמה
המרכיבים ל10 מנות:
- 1 ק"ג אורז
- 250 גרם שעועית אדומה
- 750 גרם גזר
- קינמון
- כורכום
- מלח
- 2 בצל
הוראות הכנה:
-
01.
מבשלים את השעועית האדומה בסיר נפרד עד שהיא מתרככת.
-
02.
חותכים גזר לקוביות או רצועות לא דקות,חותכים בצל לקוביות,מטגנים את הבצל הגזר והשעועית יחד.
-
03.
הכנת האורז:מרתיחים מים,מוסיפים 2 כפות מלח, כף שמן, 1/2 כף כורכום.
-
04.
שוטפים טוב את האורז עד שהמים הופכים לשקופים,מוסיפים את האורז למים הרותחים ומבשלים כ-18 דקות עד 80% בישול. מסננים את המים ושוטפים את האורז עם מים קרים.
טיימר מופעל
-
05.
מעבירים את האורז לקערה, מוסיפים את השעועית והגזר ומוסיפים קינמון ומלח לפי הטעם ומערבבים יחד.
-
06.
יוצקים חצי כוס שמן לסיר, מניחים על תחתית הסיר פרוסות תפו"א. יוצקים את האורז בצורת הר על הסיר.עושים חור בתוך ההר ומוסיפים 1/2 כוס מים.סוגרים את הסיר עם מגבת והמכסה שלו.
-
07.
מבשלים על אש בינונית כ-10 דקות עד לעליית אדים, לאחר מכן מורידים את האש למינימום ומבשלים למשך כשעה.
טיימר מופעל