מתכון פרלין שוקולד מריר במילוי קרם קפה | השף הלבן

פרלין שוקולד מריר במילוי קרם קפה

פרלינים טעימים להפליא. מצוינים לאירוח

מאת: אסף טאוב
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
פרלין שוקולד מריר במילוי קרם קפה

המרכיבים ל 30-20 מנות/ תבנית (שקעים) לפרלינים- בכל צורה:

למלית:
  • 200 גרם שוקולד חלב
  • 1/3 כוס (80 מ"ל) שמנת מתוקה 38% של 'השף הלבן'
  • 20 גרם חמאה
  • 30 מ"ל (2 כפות) ליקר שוקולד
  • 3 כפות קפה מגורען איכותי
לציפוי:
  • 300 גרם שוקולד מריר איכותי לקישוט
לקישוט:
  • שוקולד לבן

הוראות הכנה:

  • 01.

    מכינים את מלית הקרם:

  • 02.

    מחממים שמנת וחמאה לסף רתיחה.

  • 03.

    מוסיפים את הקפה, מערבבים היטב עד להמסה של כל הגרעינים.

  • 04.

    יוצקים על השוקולד ומערבבים היטב עד שהשוקולד נמס לחלוטין.

  • 05.

    מוסיפים את הליקר ומערבבים.

  • 06.

    מצננים במקרר. כשהתערובת מגיעה למרקם נוח לזילוף מעבירים לשקית זילוף. מכינים את הפרלינים:

  • 07.

    ממיסים את השוקולד המריר (אפשר במיקרו-גל, עדיף בבאן מארי- בסיר כפול, מעל אש קטנה)

  • 08.

    מחכים שהשוקולד יתקרר קצת, עד שהוא מקבל גוון מבריק וחלק.

  • 09.

    ממלאים את תבנית הפרלינים בשוקולד, כך שהשוקולד ימלא לגמרי את השקעים שבתבנית. חובטים אותה בעדינות מצד לצד על מנת להוציא בועות אוויר.

  • 10.

    הופכים את התבנית מעל קערה, כך שכל השוקולד העודף יישפך, ויישאר רק מעטה דק של שוקולד בתוך השקעים. טופחים קלות בעזרת מרית על גב התבנית כדי לעזור לשוקולד לנזול החוצה.

  • 11.

    מניחים לשוקולד להתקשות לכמה דקות במקרר.

  • 12.

    ממלאים את השקעים: מזלפים קרם עד ל-3/4 גובה הדפנות בכל שקע.

  • 13.

    יוצקים על המילוי שוקולד מריר מומס, ובעזרת סכין או שפכטל מחליקים ומסירים את השוקולד המיותר. מניחים לפרלינים להתקשות כמה דקות בטמפרטורת החדר.

  • 14.

    אוחזים את התבנית קרוב לשולחן, ומפעילים לחץ על מנת להוציא את הפרלינים המוכנים מהתבנית. ניתן גם לטפוח על התבנית בכף עץ עד שכל הפרלינים משתחררים. מאחסנים בכלי אטום, בטמפרטורה נמוכה. לקישוט:

  • 15.

    ממיסים שוקולד לבן, ומעבירים לשקית זילוף.

  • 16.

    מזלפים פסים דקים לרוחב הפרלינים.

הכנת? כאן מדרגים
(177)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.