מתכון קוקילידה ביתית | השף הלבן

קוקילידה ביתית

מתכון שלב אחר שלב להכנת הקוקילידה המושלמת: עוגיות שוקולד ביתיות במלית גלידת וניל ביתית וטעימה. כל הטוב הזה לא ייקח לכם יותר מחצי שעה של עבודה!

מאת: עדן אורגד
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
קוקילידה ביתית

המרכיבים ל מנות 6:

  • 200 גרם חמאה רכה
  • 1 וחצי כוסות (300 גרם) סוכר
  • 2 כוסות (280 גרם) קמח
  • 6 כפות (60 גרם) קקאו
  • חצי כפית אבקת סודה לשתיה
  • רבע כפית מלח
  • 1 כוס (240 מ"ל) רוויון

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-180 מעלות.

  • 02.

    מעבדים חמאה וסוכר במהירות בינונית במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת קרמית ואוורירית.

  • 03.

    מנפים יחד קמח, קקאו, אבקת סודה ומלח בקערה נפרדת.

  • 04.

    מנמיכים את מהירות המיקסר למינימום ומוסיפים לסירוגין את החומרים היבשים והרוויון ב-3 פעמים (מתחילים ומסיימים בתערובת הקמח). מעבדים רק עד לקבלת תערובת אחידה.

  • 05.

    מניחים כדורים מהתערובת בעזרת כף גלידה קפיצית באופן מרווח מאוד בתבנית מרופדת בנייר אפיה.

  • 06.

    אופים 12-10 דקות, עד שהעוגיות תפוחות וסדוקות וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש לגמרי (עם פירורים רכים). היזהרו מאפיית יתר - העוגיות אמורות להישאר רכות ועוגתיות. מצננים ומפרידים את העוגיות מנייר האפיה בעזרת מרית.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 07.

    מניחים במרכז עוגיה (על צידה השטוח) כף נדיבה של גלידה. מכסים בעוגייה נוספת ומהדקים קלות עד שהגלידה משתטחת על כל פני העוגיה. מגישים מיד.

הכנת? כאן מדרגים
(58)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.