מתכון עוגיות רחת לוקום, פטל ושקדים | השף הלבן

עוגיות רחת לוקום, פטל ושקדים

עוגיות מגלגלות מתוקות וטעימות מבצק עם נופך בריאותי.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגיות רחת לוקום, פטל ושקדים
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל32 עוגיות:

לבצק:
  • ½2 כוסות (210 גרם) קמח
  • 1 כוס (125 גרם) קמח כוסמין
  • 1 שקיק (10 גרם) אבקת אפייה
  • 2 שקיקים (2x10 גרם) סוכר וניל
  • ½ כפית מלח
  • 100 גרם חמאת "תנובה" בטמפרטורת החדר
  • ½ כוס (125 מ"ל) שמן חמניות
  • 1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה 15% "תנובה"
למלית:
  • ½1 כוסות קונפיטורה פטל סמיכה
  • 350 גרם קוביות רחת לוקום אדומה - חצויות
  • ¾ כוס שקדים מולבנים קצוצים גס
  • אבקת סוכר לזרייה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מכינים את הבצק. מערבלים יחד את כל המצרכים לבצק חלק וגמיש - במיקסר או במעבד מזון. צרים מהבצק דסקית שטוחה, עוטפים בניילון ומקררים במשך שעה לפחות.

  • 02.

    מרפדים תבנית שטוחה גדולה בנייר אפייה. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).

  • 03.

    מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים אותו ל־4 חלקים. מרדדים כל חלק על משטח מקומח לעלה שמידותיו 25x35 ס"מ. מורחים כל עלה ברבע מכמות הריבה - משאירים פס נקי לאורך אחד מהשוליים הקצרים. מסדרים שורה של קוביות רחת חצויות לאורך הצד הנגדי וזורים רבע מכמות השקדים. מקפלים את השוליים הארוכים פנימה ומגלגלים את העלה לגלילה הדוקה. מעבירים את הגלילות לתבנית. מסמנים 8 חתכים בחלקה העליון של כל גלילה.

  • 04.

    אופים את הגלילות במדף האמצעי של התנור במשך 30 דקות או עד שהן שחומות־זהובות. מצננים בתבנית. פורסים את הגלילות לפי חתכי הסימון ובוזקים על הפרוסות אבקת סוכר. מאחסנים בקופסה אטומה.

    טיימר מופעל
    00:30:00
הכנת? כאן מדרגים
(1)