מתכון עוגיות פלורנטין בציפוי שוקולד | השף הלבן

עוגיות פלורנטין בציפוי שוקולד

עוגיות שקדים ודבש בציפוי שוקולד, נהדרות להגשה לצד שתייה חמה, מתכון מן המטבח האיטלקי

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
עוגיות פלורנטין בציפוי שוקולד

המרכיבים לכ-30 יחידות:

  • 150 גרם שקדים קלופים ופרוסים
  • 3 כפות קמח
  • קליפה מגוררת מ-1 תפוז
  • קורט מלח ים
  • 3/4 כוס סוכר
  • 2 כפות שמנת מתוקה "השף הלבן"
  • 2 כפות דבש
  • 75 גרם חמאת "תנובה"
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 100 גרם שוקולד מריר, קצוץ גס

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערה של מעבד מזון, מניחים את השקדים ומעבדים לתערובת פירורית גסה. מעבירים לקערה ומוסיפים את הקמח, קליפת תפוז ומלח ומערבבים היטב.

  • 02.

    בסיר קטן, מניחים את הסוכר, שמנת מתוקה, דבש וחמאה ומעל להבה בינונית מערבבים עד שהסוכר נמס והתערובת מגיעה לרתיחה. מבשלים כ-1 דקה נוספת. מסירים את הסיר מהלהבה ומוסיפים את תמצית הוניל.

  • 03.

    יוצקים את התערובת הנוזלית מעל תערובת השקדים ומערבבים למסה אחידה. מניחים בצד להתקרר, כ-30 דקות.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 04.

    מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

  • 05.

    לוקחים כמות תערובת בגודל אגוז ומכדררים לכדור. מניחים בתבנית וחוזרים על הפעולה עם יתר התערובת. משאירים רווח היקפי בין הכדורים של כ-10 ס"מ. ייתכן ותצטרכו לאפות את העוגיות בכמה סבבים.

  • 06.

    אופים את העוגיות בתנור עד שהן מזהיבות, כ-10 דקות. אחרי כ-5 דקות, יש להפוך את התבנית ב-180 מעלות, לאפייה אחידה.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 07.

    מניחים לעוגיות להתקרר בתבנית כ-5 דקות לפני שמעבירים לרשת.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 08.

    כשהעוגיות התקררו לחלוטין, מניחים את השוקולד הקצוץ בסיר אידוי כפול (תבנית חסינת חום המונחית מעל סיר עם מים רותחים. יש לשים לב שהמים הרותחים לא יגעו בתחתית הקערה) עד שהוא נמס. בעזרת כפית מזליפים מהשוקולד מעל העוגיות ומניחים על רשת עד שהשוקולד יתקרר ויתקשה. הערה:את העוגיות יש לאחסן בכלי אטום עד 3 ימים.

הכנת? כאן מדרגים
(704)