מתכון עוגיות סנדוויץ במילוי ריבה | השף הלבן

עוגיות סנדוויץ במילוי ריבה

עוגיות קלאסיות שמהיום אפשר להכין גם בבית

מאת: נטלי לוין
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגיות סנדוויץ במילוי ריבה
צילום: נטלי לוין עיצוב: נטלי לוין

המרכיבים ל30 מנות:

לבצק:
  • 150 גרם (1 כוס + 1 כף) קמח לבן
  • 100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 60 גרם (1/2 כוס) אבקת סוכר
  • קורט מלח
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 2 כפות חלב קר
למלית:
  • 1/2 צנצנת ריבת תותים או פטל
לציפוי:
  • אבקת סוכר

הוראות הכנה:

  • 01.

    בצק: במעבד מזון עם להב פלדה מניחים יחד קמח, חמאה, אבקת סוכר, מלח ווניל ומעבדים עד שמתקבלת תערובת פירורית.

  • 02.

    מוסיפים חלב וממשיכים לעבד רק עד שנוצרים גושי בצק גדולים.

  • 03.

    מעבירים את גושי הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, מאחדים לבצק אחיד ועוטפים בנילון נצמד. מצננים במקרר במשך כ-1 שעה.

  • 04.

    על גבי משטח מקומח מרדדים את הבצק לעיגול בעובי של כ-3 מ"מ.

  • 05.

    קורצים פרחים קטנים (או כל צורה אחרת שרוצים) ומניחים במרווחים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.

  • 06.

    בעזרת פקק קטן או צנתר חלק מוציאים את החלק המרכזי במחצית מכמות העוגיות ויוצרים חור.

  • 07.

    מחממים תנור ל-170 מעלות.

  • 08.

    אופים במשך כ-10-12 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות, אך עדיין די בהירות.

    טיימר מופעל
    00:12:00
  • 09.

    מצננים לחלוטין לפני המילוי.

  • 10.

    הופכים את העוגיות השלמות (ללא החור) וממלאים בכ-1/2 כפית ריבה בכל אחת מהן.

  • 11.

    סוגרים עם עוגיה עם חור ליצירת סנדוויץ'.

  • 12.

    מפזרים אבקת סוכר ומגישים

הכנת? כאן מדרגים
(818)