עוגיות חלבה קלות הכנה
עוגיות יבשות שכיף לטבול בקפה. מכינים בצק בקערה אחת, משטחים את הבצק בתבנית, אופים, חותכים לריבועים ומחזירים לתנור לייבוש. העיטור הוא עניין לבחירה

המרכיבים ל 24 יחידות:
- 100 גרם חמאת "תנובה" בטמפרטורת החדר
- 100 גרם אבקת סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 ביצה גדולה
- 2 כוסות קמח
- 2 כפיות אבקת אפייה
- קורט מלח
- 100 גרם חלבה בטעם וניל מגוררת גס
- 50 גרם אילסרים (אגוזי "לוז") קצוצים דק
- 30 גרם שוקולד מריר קצוץ
- 10 גרם חמאת "תנובה"
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור לחום קצת נמוך מבינוני (170 מעלות). משמנים במעט חמאה תבנית מלבנית 30x23 ס"מ, ומרפדים אותה בנייר אפייה.
-
02.
בקערה בינונית מערבלים יחד חמאה, אבקת סוכר ותמצית וניל במשך דקה או שתיים. מוסיפים את הביצה ומערבלים היטב.
-
03.
מנפים פנימה את הקמח עם אבקת האפייה והמלח, מוסיפים את החלבה המגוררת ומערבלים רק עד שמתקבל בצק כמעט אחיד שמתאסף בפירורים גדולים. מוסיפים את האילסרים ומערבלים במהירות נמוכה רק עד שהם מתפזרים בבצק באופן אחיד.
-
04.
משטחים את התערובת בתבנית בשכבה אחידה ככל האפשר. חותכים את הבצק ל־24 ריבועים בסכין חדה (החיתוך המוקדם מקל מאוד את החיתוך אחרי האפייה). אופים במרכז התנור במשך 20 דקות, או עד שפני המאפה מזהיבים והמרכז יציב למגע. מוציאים את התבנית מהתנור, ומצננים במשך 25 דקות.
טיימר מופעל
-
05.
מדליקים שוב את התנור כשהוא מכוון לחום נמוך (140 מעלות). חותכים את העוגה לריבועים לפי חתכי הסימון, ומעבירים את העוגיות החתוכות - עם נייר האפייה - לתבנית שטוחה גדולה. מרווחים בין העוגיות. מייבשים את העוגיות בתנור במשך 25 דקות, עד שהן מקבלות גוון זהוב עמוק. מוציאים מהתנור ומניחים לעוגיות להצטנן לגמרי.
טיימר מופעל
-
06.
ממסים את השוקולד עם החמאה מעל אדים, ומערבבים לתערובת חלקה. מעבירים את השוקולד המומס לשקיק זילוף קטן, גוזרים חור קטן בקצה, ומזלפים פסי שוקולד דקים על העוגיות. מניחים לשוקולד להתקשות לגמרי לפני שאורזים את העוגיות בקופסה.