עוגיות דבש ובוטנים מלוחים | השף הלבן

עוגיות דבש ובוטנים מלוחים

נותרו שאריות דבש? אז למה שלא תאפו את העוגיות הטעימות האלה? נוח להכין את הבצק במעבד מזון, אבל אפשר גם במיקסר.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגיות דבש ובוטנים מלוחים
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל 45 עוגיות:

  • 100 גרם בוטנים מטוגנים (קנויים)
  • 200 גרם חמאת "תנובה" חתוכה לקוביות
  • ¼ כוס (90 גרם) דבש
  • 75 + 25 גרם אבקת סוכר
  • ½1 כפיות תמצית וניל
  • 2 כוסות פחות 2 כפות (235 גרם) קמח
  • 2 כפות קורנפלור
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • ¼ כפית סודה לשתייה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את התנור בתוכנית טורבו לחום של 160 מעלות. מכינים שתי תבניות אפייה שטוחות.

  • 02.

    מרסקים את הבוטנים לפירורים בינוניים במעבד המזון (או קוצצים בסכין על קרש חיתוך). מוציאים את הבוטנים לקערה. מוסיפים למכל של מעבד המזון חמאה, דבש, 75 גרם אבקת סוכר ותמצית וניל ומעבדים לתערובת אחידה. מוסיפים קמח, קורנפלור, אבקת אפייה ואבקת סודה ומעבדים רק עד שהבצק אחיד. מוסיפים את הבוטנים המרוסקים ומערבבים בכמה פולסים.

  • 03.

    מעבירים את הבצק לקערה גדולה. מודדים כפות מתערובת (אני מודדת בכף קפיצית בקוטר 3 ס"מ או בכף מידה מהסט) ומגלגלים לכדורים חלקים. מסדרים את הכדורים בתבניות - משאירים רווח של 2 ס"מ בין כדור לכדור. מנפים על חלקם העליון של כדורי הבצק את אבקת הסוכר הנותרת.

  • 04.

    אופים את שתי התבניות יחד - תבנית אחת במדף השני ותבנית שנייה במדף הרביעי - במשך 12 דקות. מסובבים את התבניות ומחליפים מקומות. אופים במשך 5 דקות נוספות, עד שהעוגיות מקבלות גוון זהוב. מוציאים מהתנור ומצננים בתבנית. אורזים בקופסאות אטומות.

    טיימר מופעל

    00:12:00
הכנת? כאן מדרגים
(5)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.