מיני עוגיות שוקולד צ'יפס – בצק אחד, שלושה טעמים | השף הלבן

מיני מימי עוגיות שוקולד צ'יפס

מיני עוגיות שוקולד צ'יפס שמכינים מבצק אחד עם שלוש וריאציות – שוקולד מריר, שוקולד לבן ושקדים, וסוכריות צבעוניות להפתעה מתוקה. הכנה קלה ומהירה עם שקית זילוף ליצירת עוגיות קטנות ופריכות, שמתאימות לכל הזדמנות. אידיאלי כנשנוש מתוק או להגשה חגיגית לצד כוס קפה או חלב.

מאת: בתיה שורק
חלבי סוג מתכון
עד 15 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מיני מימי עוגיות שוקולד צ'יפס

המרכיבים ל 100 עוגיות קטנות :

מרכיבים:
  • 200 גרם חמאה רכה מאוד (אך לא חמה)
  • 100 גרם סוכר (3/4 כוס מדידה)
  • 200 גרם סוכר דמררה/חום כהה (1 כוס מדידה)
  • 2 סוכר וניל
  • 2 ביצים
  • 370 גרם קמח (2.5 כוסות מדידה +2 כפות )
  • חצי כפית אבקת סודה לשתיה
  • כפית מלח
תוספות:
  • סוכריות צבעוניות
  • 100 גרם שוקולד מריר/ חלב קצוץ
  • 50 גרם שוקולד לבן קצוץ
  • 50 גרם שקדים קצוצים

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערה מניחים חמאה רכה מאוד (אך לא חמה) וסוכרים.

  • 02.

    (ניתן לרכך את החמאה במיקרוגל בחימום של 10 שניות כל פעם, עד שהיא מתרככת אך לא נוזלית).

  • 03.

    בעזרת מטרפה מערבבים את כל החומרים עד לקבלת תערובת משחתית.

  • 04.

    מוסיפים בהדרגה ביצה אחרי ביצה וטורפים עד לאיחוד.

  • 05.

    בקערה נפרדת מערבבים יחד: קמח, סודה לשתייה ומלח.

  • 06.

    מוסיפים לתערובת את האבקות בהדרגה ומערבבים מעט בעזרת כף עץ/ לקקן עד שנוצרים גושי בצק ולא נותרה אבקה (שימו לב לא לערבב מידי).

  • 07.

    מחלקים ל-3 קערות, בכל קערה מוסיפים את התוספות, ומערבבים ממש מעט לפיזור, מעבירים כל תערובת לשקית זילוף.

  • 08.

    גוזרים חור עם מספרים ומזלפים עיגולים קטנים, אפשר לגזור את הבצק לניתוק או בצביטה עם הידיים.

  • 09.

    כך מזלפים מלא עוגיות מכל הבצקים עם מרווחים קלים.

  • 10.

    אופים בתנור שחומם מראש 160 מעלות טורבו 8 דק' (תלוי בתנור, תשגיחו).

  • 11.

    תהנו!

הכנת? כאן מדרגים
(1)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.