שושנים עם קרם ווניל ונגיעות שוקולד
מתכון קל וטעים במיוחד לעוגה שתשדרג את האירוח
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: אלונה זוהר
עיצוב: אלונה זוהר
המרכיבים ל12:
- 1 חב' בצק שמרים עלים מעדנות, מופשר לילה במקרר
למלית קרם הפטיסייר:
- 230 סמ”ק חלב תנובה
- 50 גרם סוכר
- 2 כפות תמצית וניל איכותית/מקל וניל
- קורט מלח
- 25 סמ”ק מים
- 30 גרם קורנפלור
- 2 חלמונים
- 25 גרם חמאת תנובה
- 100 גרם שוקולד צ'יפס
להברשה מעל:
- ביצה טרופה
הוראות הכנה:
-
01.
להרתיח בסיר את החלב, סוכר, וניל ומלח עד שיבעבע קלות. לערבב עם מטרפה שהתחתית לא תישרף.
-
02.
בינתיים בקערה נפרדת לערבב את המים, הקורנפלור והחלמונים היטב.
-
03.
לשפוך לתוך החלב הרותח בקילוח דק ואיטי את הבלילה של הקורנפלור, תוך כדי בחישה מתמדת.
-
04.
לאחר שהחלב מבעבע מעט להוריד מהגז. להעביר לקערת מיקסר עם וו הקצפה, להוסיף את החמאה להמשיך את פעולת המיקסר (פעולה איטית) עד שהקרם יתקרר. חשוב לקרר את הקרם היטב!
-
05.
לפתוח את הבצק על משטח עבודה.
-
06.
למרוח שכבה של קרם פטיסייר. לפזר שוקולד צ'יפס ולסגור לצורת רולדה.
-
07.
לחתוך פרוסות בעובי 10-12 ס"מ ולהניח בתבנית עם מרווחים קטנים בין אחד לשני.
-
08.
להניח לחצי שעה לתפיחה קלה.
-
09.
בעזרת מברשת למרוח ביצה טרופה ולאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 20-25 דקות.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים