עוגת מוס שוקולד וקוקוס לפסח נימוחה וטעימה | השף הלבן

עוגת מוס שוקולד וקוקוס לפסח נימוחה וטעימה

עוגת מוס שוקולד עשירה ונימוחה עם בסיס בהיר של מרנג קוקוס. קינוח נפלא וכשר לפסח משישה מצרכים בלבד

מאת: מרב יוגב חתוקה
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
עוגת מוס שוקולד וקוקוס לפסח נימוחה וטעימה

המרכיבים ל 10 מנות / תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ:

  • 1 מיכל שמנת מתוקה של השף הלבן
  • 300 גרם שוקולד מריר איכותי
  • 6 ביצים מופרדות לחלמונים וחלבונים
  • חצי כוס סוכר 2X
  • 2 כוסות קוקוס טחון
  • 2 כפות גדושות של אינסטנט פודינג ווניל

הוראות הכנה:

  • 01.

    מכינים את שכבת הקוקוס: מקציפים במיקסר חלבונים במהירות בינונית- גבוהה. מוסיפים את חצי כוס הסוכר בהדרגה. כשמתקבל קצף יציב ולא נוזלי, מקפלים פנימה את הקוקוס הטחון.

  • 02.

    משמנים תבנית ואופים כ-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. מוציאים מהתנור ומצננים.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 03.

    במקביל לאפייה מכינים את מוס השוקולד: ממיסים במיקרו את השוקולד המריר. כל דקה מוציאים, מערבבים ומחזירים עד שנמס לגמרי. מוסיפים חלמונים בהדרגה - כל חלמון בנפרד עד להטמעה מלאה (רצוי מאוד להשתמש בביצים טריות ככל האפשר).

  • 04.

    מכניסים את תערובת השוקולד למיקרו ל-20 שניות (במטרה להרוג את החיידקים שאולי נותרו בביצים).

  • 05.

    מקציפים שמנת מתוקה עם חצי כוס סוכר ואינסטנט פודינג ווניל עד לקבלת מרקם יציב ולא נוזלי.

  • 06.

    מקפלים את תערובת השמנת לתוך תערובת השוקולד עד שנוצר מרקם אוורירי ואחיד.

  • 07.

    שופכים על תערובת הקוקוס ומקררים כ-3 שעות במקרר או שעה במקפיא.

הכנת? כאן מדרגים
(931)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.