מתכון לפאי לימון קלאסי עם מרנג | השף הלבן

פאי לימון קלאסי

פאי לימון עם מרנג

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
פאי לימון קלאסי

המרכיבים לתבנית פאי בקוטר 24 ס"מ 6 מנות:

  • 30 גרם קורנפלור
למרנג:
  • 3 חלבונים
  • 100 גרם סוכר
לבצק:
  • 2 חלמונים
  • 200 גרם חמאת "תנובה"
  • 100 גרם סוכר
  • 300 גרם קמח
  • 1 כפית קליפת לימון מגורדת
  • קורט מלח
  • 1/2 כפית תמצית וניל משובחת
למלית:
  • 80 מ"ל מיץ לימון
  • 85 גרם סוכר דק
  • 30 גרם חמאת "תנובה"
  • 200 מ"ל מים
  • קליפת לימון מגורדת
  • 60 מ"ל מים קרים
  • 1 חלמון ביצה
  • 30 גרם קורנפלור

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.

  • 02.

    מכינים את הבצק: מניחים במעבד מזון את החלמונים, החמאה, גרידת לימון והסוכר, ומפעילים עד שמתקבל מרקם אחיד. מוסיפים את הקמח ומפעילים רק עד שהבצק מתאחד.

  • 03.

    מוציאים ממעבד המזון, לשים לצורת כדור, עוטפים בניילון נצמד ומקררים למשך שעה.

  • 04.

    משמנים את התבנית, מרפדים בשכבה דקה של בצק (1/2 סנטימטר בערך), מכניסים לקירור במקפיא למשך כ-1/2 שעה.

  • 05.

    אופים את הבסיס עד שהבצק משחים. מכינים את המלית:

  • 06.

     מניחים בסיר את מיץ הלימון, קליפת הלימון, מים, סוכר וחמאה, ומחממים עד לרתיחה.

  • 07.

    מניחים בקערה נפרדת את החלמון, הקורנפלור והמים, וטורפים עם מטרפה עד שנוצרת בלילה חלקה.

  • 08.

    שופכים את הבלילה אל הסיר תוך כדי בחישה, עד שהקרם מסמיך.

  • 09.

    מורידים מהאש ושופכים מיד על הקלתית. מניחים בצד להתקרר. הכנת גבעות המרנג:

  • 10.

    מניחים בסיר כפול את החלבונים והסוכר עד לחימום והמסת כל הסוכר. מקציפים את התערובת במהירות גבוהה עד שמתקבל קצף יציב ביותר.

  • 11.

    מזלפים את המרנג על הקרם כגבעות קטנות (ניתן גם למרוח את המרנג).

  • 12.

    מכוונים את התנור על גריל לחום גבוה של 250 מעלות צלזיוס כדי שהשכבה העליונה של המרנג תשחים, ומכניסים את הפאי ל-2-3 דקות.

    טיימר מופעל
    00:03:00
הכנת? כאן מדרגים
(328)