עוגת תפוחים ומייפל
עוגות תפוחים הן בין העוגות שאנחנו הכי אוהבים, אז סידרנו לכם מתכון מצוין של דור משה לעוגת תפוחים ומייפל שלא ניתן לעמוד בפניה. לא תאמינו כמה קל להכין אותה

המרכיבים ל עוגה אחת:
- 3 כוסות (420 גרם) קמח
- שקית (10 גרם) אבקת אפייה
- חצי כפית סודה לשתייה
- ¼ כפית מלח
- כף קינמון
- 1 ו-¼ כוסות (250 גרם) סוכר
- 4 ביצים בגודל L
- כוס (250 מ"ל) שמן
- כפית תמצית וניל
- 1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה תנובה
- 4 תפוחי גרנד סמית, מקולפים וחתוכים לקוביות קטנות
- מייפל
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור לחום של 170 מעלות. משמנים את התבנית בשכבה דקה ואחידה של חמאה ולאחר מכן מפדרים אותה בקמח, כך שכל התבנית תהיה מקומחת. מנערים מהתבנית את שאריות הקמח.
-
02.
מערבבים בקערה את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, המלח והקינמון. בקערה גדולה נפרדת טורפים את הסוכר, ביצים, השמן, הוניל והשמנת החמוצה.
-
03.
מקפלים את תערובת הקמח לקערה עם הנוזלים עד שמתקבלת בלילה אחידה ודי סמיכה.
-
04.
כשהתערובת אחידה, מוסיפים את קוביות התפוחים ומקפלים עד להטמעתם בבלילה.
-
05.
אופים כ-45-55 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא עם מעט פירורים לחים. מצננים את העוגה במשך עשר דקות בטמפ' החדר והופכים אותה על צלחת הגשה.
טיימר מופעל
-
06.
מזלפים מייפל בנדיבות בזמן שהעוגה עדיין חמה ומצננים לחלוטין לפני ההגשה.