עוגת שקדים מצופה שמנת מתוקה לפסח
עוגת שקדים חגיגית לפסח, שתעשה לכם את הפסח
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים לתבנית עגולה 26 ס"מ:
- 6 ביצים
- 11 כפות סוכר
- 3 כפות קמח
- 2 כפיות נס קפה
- 100 גרם שקדים טחונים דק
- 3 כפות קקאו
- 1 כף קוניאק או שרי
- 1 קופסא שמנת מתוקה
- 50 גרם שוקולד מריר
הוראות הכנה:
-
01.
מקציפים 6 חלבונים ו-8 כפות סוכר. מקציפים 6 חלמונים ולהוסיף אותם לחלבונים.
-
02.
מוסיפים לתערובת הביצים: 100 גר' שקדים טחונים דק, 3 כפות קקאו, כף קוניאק, 3 כפות קמח ומערבבים.
-
03.
שופכים את התערובת לתבנית עגולה.
-
04.
אופים בתנור ב-170 מעלות במשך שעה. ציפוי העוגה:
-
05.
מבשלים בסיר עד להרתחה: 1 קופסא של שמנת מתוקה, 2 כפיות נס קפה, 50 גר' שוקולד מריר ו-3 כפות סוכר.
-
06.
מכניסים את התערובת הנ"ל למקרר למשך שעתיים לפחות. לאחר הקרור להקציף ולמרוח על העוגה.
הכנת? כאן מדרגים