עוגת שוקולד-תפוז טבעונית ומפתיעה! | השף הלבן

עוגת שוקולד-תפוז עם קרם שוקולד וקישוט קליפות תפוז

חובבי השילוב שוקולד – תפוז יחגגו על העוגה הזו: שוקולדית רכה ועסיסית מצופה קרם שוקולד וקליפות תפוז מסוכרות

מאת: נעמה רן
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת שוקולד-תפוז עם קרם שוקולד וקישוט קליפות תפוז
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל12:

  • 2 גביעי מעדן סויה ALTERNATIVE בטעם שוקולד
  • 1/4 כוס מיץ תפוזים
  • 1/4 כוס משקה סויה או שקדים תנובה ALTERNATIVE
  • 2 כפות חומץ
  • 2/3 כוס שמן
  • 2/3 כוס סוכר
  • 2 כפיות גרידת קליפת תפוז
  • 1/4 כוס קקאו
  • 1.75 כוסות קמח
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 3/4 כפית סודה לשתיה
  • קורט מלח
לקרם:
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 1 כף שמן
לעיטור:
  • רצועות דקיקות מהחלק הכתום של קליפת 1 תפוז (יש מכשיר מיוחד לכך או בעזרת קולפן וסכין חדה)
  • 2 כפות סוכר
  • 1/4 כוס מים
גודל תבנית: תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל 180 מעלות. טורפים בקערה מעדן, מיץ, משקה, חומץ, שמן סוכר וגרידת קליפת תפוז. מערבבים בקערה נפרדת את יתר המרכיבים. מאחדים את תכולת שתי הקערות ויוצקים לתבנית משומנת. אופים כ 35 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי. מצננים.

    טיימר מופעל
    00:35:00
  • 02.

    ממיסים שוקולד בבן מארי או במיקרו ומערבבים עם השמן. מורחים על העוגה המצוננת.

  • 03.

    מחממים מים וסוכר עד שהסוכר נמס. מצרפים את קליפת התפוז ומבשלים 3-4 דקות נוספות. מסננים ומפזרים על פני העוגה.

    טיימר מופעל
    00:04:00
הכנת? כאן מדרגים
(3)