מתכון לעוגת גבינת פירורים על בסיס בצק ושקדים
עוגת גבינת פירורים על בסיס בצק ושקדים, שמומלץ לאפות יום לפני ההגשה

המרכיבים ל 10 מנות/תבנית עגולה 26:
- ½1 כוסות קמח תופח
- 1/3 כוס סוכר
- 150 גרם חמאה
- 3 חלמונים
- 100 גרם מקלות שקדים
- 2 מיכלי שמנת מתוקה
- 500 גרם גבינה לבנה
- 100 גרם שמנת חמוצה (חצי מיכל)
- 1 חבילת איסטנט פודינג וניל
- 3/4 כוס סוכר
הוראות הכנה:
-
01.
מערבבים את כל חומרי הבסיס עם מזלג עד שנוצרים פרורים בלבד.
-
02.
משטחים 2/3 מהבצק על התבנית. את ה-1/3 הנותר משטחים כמו פיתה על תבנית קטנה, מפזרים את השקדים מעל ומהדקים מעט. אופים ביחד על חום בינוני עד הזהבה, מוציאים מהתנור ומקררים.
-
03.
המלית: מקציפים שמנת מתוקה עם איסטנט פודינג עד לקבלת קצפת יציבה.
-
04.
שמים בקערה גבינות, שמנת חמוצה וסוכר, מערבבים מעט עד שמתקבלת בלילה חלקה, מוסיפים את הגבינות לקערת הקצפת ומקציפים עד שהתערובות מתאחדים.
-
05.
שמים את הקרם על הבסיס שהתקרר, מפוררים לפרורים את 1/3 הבצק עם השקדים, ומפזרים על העוגה בצורה אחידה. מקררים היטב לפני ההגשה.