עוגת ביסקוויטים קפואה עם קרם גבינה-שוקולד | השף הלבן

עוגת ביסקוויטים קפואה עם קרם גבינה-שוקולד

גרסה מיוחדת של עוגת ביסקוויטים שהיא בעצם גם עוגת גלידה, עם שילוב טעמים כיפי וקליל של גבינה ושוקולד. מתכון מושלם לימי הקיץ החמים

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת ביסקוויטים קפואה
צילום: נעמה רן עיצוב: נעמה רן

המרכיבים ל10:

מרכיבים:
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 1 שמנת חמוצה 9% או 15% תנובה
  • 2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה 32% "השף הלבן", פחות 3 כפות
  • 4 כפות קקאו
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
לבסיס:
  • 250 גרם ביסקוויטים וניל או קקאו
  • 1 כוס חלב או שוקו תנובה
לציפוי:
  • 3 כפות שמנת מתוקה 32% "השף הלבן"
  • 100 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
לזרייה: אבקת קקאו
גודל תבנית: 2 תבניות אינגלישקייק

הוראות הכנה:

  • 01.

    ממיסים שוקולד מריר בקערית ובוחשים לתוכו כף שמנת חמוצה. מוסיפים את שאר השמנת החמוצה ומערבבים לקרם אחיד.

  • 02.

    שמים בקערת מיקסר שמנת (משאירים 3 כפות בצד לקרם), קקאו, אבקת סוכר ותמצית וניל. בעזרת וו הקצפה מערבבים ידנית כדי שהקקאו לא יעוף עם תחילת ההקצפה, מחברים את וו ההקצפה ומקציפים לקרם אחיד יציב ואוורירי. מאחדים את שני הקרמים בתנועות קיפול עדינות.

  • 03.

    מרפדים את התבניות בנילון נצמד כך שישארו עודפי נילון מחוץ לתבנית. טובלים את הביסקוויטים בחלב או שוקו ומרפדים את התבנית בבסיס ובדפנות. מורחים על הביסקוויטים את הקרם, טובלים ביסקויטים ומניחים מעל הקרם (כך שהקרם מוקף בביסקוויטים מ-4 כיוונים). מכסים בנילון נצמד ומקפיאים ל-5 שעות לפחות.

  • 04.

    מחממים שמנת ושוקולד במיקרו או בסיר על להבה נמוכה עד לקרם אחיד. מסירים את הנילון הנצמד מהחלק העליון של כל עוגה, הופכים על מגש, מסירים את התבנית ואת הנילון הנצמד ומורחים את העוגות בקרם השוקולד. בוזקים קקאו ומגישים או מחזירים למקפיא.

  • 05.

    מוציאים את העוגה 10 דקות לפני ההגשה, פורסים ומגישים.

    טיימר מופעל
    00:10:00
הכנת? כאן מדרגים
(5)