מילפיי מסקרפונה ואוכמניות – קינוח לחג השבועות | השף הלבן

מילפיי מסקרפונה ואוכמניות

מתכון חגיגי למילפיי מסקרפונה ואוכמניות של נטלי לוין שמכינים בקלות לחג השבועות! הבצק המקורמל, קרם המסקרפונה העשיר ורוטב האוכמניות יוצרים את הביס המושלם

מאת: נטלי לוין
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מילפיי מסקרפונה ואוכמניות
צילום: דן פרץ עיצוב: נורית קריב

המרכיבים ל 8-10:

  • 1 חבילה (600 גרם) בצק עלים חמאה "מעדנות"
  • 2-3 כפות אבקת סוכר
לקרם מסקרפונה:
  • 1 גביע (250 גרם) מסקרפונה "השף הלבן" בטמפרטורת החדר
  • 1/2 כוס (60 גרם) אבקת סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קליפה מגוררת מ-1/4 לימון
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38% השף הלבן קרה מאוד
לרוטב:
  • 150 גרם אוכמניות קפואות
  • 3 כפות סוכר
להרכבה:
  • 1/2 כוס ריבה
  • אוכמניות טריות
  • אבקת סוכר
גודל תבנית: תבנית תנור

הוראות הכנה:

  • 01.

    הבצק והאפייה: מחממים תנור ל-180 מעלות ומניחים בתבניות נייר אפייה.

  • 02.

    חוצים את יריעת הבצק, מעבירים למשטח מקומח ומרדדים כל חלק לעלה בעובי 3-2 מ"מ.

  • 03.

    בעזרת סכין חדה וסרגל חותכים את הבצק האפוי למלבנים בגודל 3X7 ס"מ. מסדרים בשלשות ושומרים בקופסה אטומה עד הרכבת הקינוח.

  • 04.

    מעבירים את עלי הבצק לגב תבניות התנור ודוקרים את הבצק במזלג.

  • 05.

    מניחים על כל עלה בצק נייר אפייה נוסף ומעליו תבנית אפייה נוספת (המשמשת כמשקולת).

  • 06.

    אופים בצורה זו במשך 25-20 דקות או עד שהבצק זהוב בצורה אחידה. מעלים את טמפרטורת התנור ל-200 מעלות.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 07.

    מסירים את התבנית ואת נייר האפייה מהחלק העליון ומפזרים שכבה דקיקה של אבקת סוכר על הבצק האפוי.

  • 08.

    אופים בצורה זו בחלק העליון של התנור במשך 7-4 דקות עד שאבקת הסוכר שעל הבצק מזהיבה ומתקרמלת.

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 09.

    מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר.

  • 10.

    הקרם: בקערת מערבל עם וו הקצפה שמים גבינת מסקרפונה, אבקת סוכר, תמצית וניל ולימון ומקציפים במהירות בינונית עד שמתקבל קרם חלק.

  • 11.

    מגבירים את מהירות ההקצפה ומוסיפים את השמנת בזרם דק.

  • 12.

    ממשיכים להקציף עד קבלת קרם אחיד ויציב מאוד.

  • 13.

    מעבירים את הקרם לשק זילוף עם צנתר חלק בקוטר 2 ס"מ.

  • 14.

    הרוטב: בסיר קטן מבשלים יחד אוכמניות וסוכר על להבה בינונית כ-5 דקות או עד שהסוכר נמס והאוכמניות רכות.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 15.

    הרכבה: מניחים שכבת בצק עלים ומזלפים עליה תלוליות של קרם מסקרפונה.

  • 16.

    בין התלוליות מזלפים ריבה או מניחים בעזרת כפית, כך שיהווה הפתעה בין הביסים.

  • 17.

    מניחים שכבה נוספת של בצק עלים ועליה עוד תלוליות של קרם מסקרפונה וריבה.

  • 18.

    מסיימים בשכבה השלישית. בוזקים אבקת סוכר, ואם רוצים מניחים אוכמניות טריות. מגישים לצד הרוטב.

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.