מילפיי מסקרפונה ואוכמניות
מתכון חגיגי למילפיי מסקרפונה ואוכמניות של נטלי לוין שמכינים בקלות לחג השבועות! הבצק המקורמל, קרם המסקרפונה העשיר ורוטב האוכמניות יוצרים את הביס המושלם

המרכיבים ל 8-10:
- 1 חבילה (600 גרם) בצק עלים חמאה "מעדנות"
- 2-3 כפות אבקת סוכר
- 1 גביע (250 גרם) מסקרפונה "השף הלבן" בטמפרטורת החדר
- 1/2 כוס (60 גרם) אבקת סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- קליפה מגוררת מ-1/4 לימון
- 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38% השף הלבן קרה מאוד
- 150 גרם אוכמניות קפואות
- 3 כפות סוכר
- 1/2 כוס ריבה
- אוכמניות טריות
- אבקת סוכר
הוראות הכנה:
-
01.
הבצק והאפייה: מחממים תנור ל-180 מעלות ומניחים בתבניות נייר אפייה.
-
02.
חוצים את יריעת הבצק, מעבירים למשטח מקומח ומרדדים כל חלק לעלה בעובי 3-2 מ"מ.
-
03.
בעזרת סכין חדה וסרגל חותכים את הבצק האפוי למלבנים בגודל 3X7 ס"מ. מסדרים בשלשות ושומרים בקופסה אטומה עד הרכבת הקינוח.
-
04.
מעבירים את עלי הבצק לגב תבניות התנור ודוקרים את הבצק במזלג.
-
05.
מניחים על כל עלה בצק נייר אפייה נוסף ומעליו תבנית אפייה נוספת (המשמשת כמשקולת).
-
06.
אופים בצורה זו במשך 25-20 דקות או עד שהבצק זהוב בצורה אחידה. מעלים את טמפרטורת התנור ל-200 מעלות.
טיימר מופעל
-
07.
מסירים את התבנית ואת נייר האפייה מהחלק העליון ומפזרים שכבה דקיקה של אבקת סוכר על הבצק האפוי.
-
08.
אופים בצורה זו בחלק העליון של התנור במשך 7-4 דקות עד שאבקת הסוכר שעל הבצק מזהיבה ומתקרמלת.
טיימר מופעל
-
09.
מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר.
-
10.
הקרם: בקערת מערבל עם וו הקצפה שמים גבינת מסקרפונה, אבקת סוכר, תמצית וניל ולימון ומקציפים במהירות בינונית עד שמתקבל קרם חלק.
-
11.
מגבירים את מהירות ההקצפה ומוסיפים את השמנת בזרם דק.
-
12.
ממשיכים להקציף עד קבלת קרם אחיד ויציב מאוד.
-
13.
מעבירים את הקרם לשק זילוף עם צנתר חלק בקוטר 2 ס"מ.
-
14.
הרוטב: בסיר קטן מבשלים יחד אוכמניות וסוכר על להבה בינונית כ-5 דקות או עד שהסוכר נמס והאוכמניות רכות.
טיימר מופעל
-
15.
הרכבה: מניחים שכבת בצק עלים ומזלפים עליה תלוליות של קרם מסקרפונה.
-
16.
בין התלוליות מזלפים ריבה או מניחים בעזרת כפית, כך שיהווה הפתעה בין הביסים.
-
17.
מניחים שכבה נוספת של בצק עלים ועליה עוד תלוליות של קרם מסקרפונה וריבה.
-
18.
מסיימים בשכבה השלישית. בוזקים אבקת סוכר, ואם רוצים מניחים אוכמניות טריות. מגישים לצד הרוטב.