מתכון מוס שוקולד לבן ורימונים | השף הלבן

מוס שוקולד לבן ורימונים

מתכון לקינוח של מוס שוקולד לבן, מהיר להכנה עם נגיעות רימונים

מאת: נעמי אבליוביץ'
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מוס שוקולד לבן ורימונים
צילום: נעמי אבליוביץ' עיצוב: נעמי אבליוביץ'

המרכיבים ל 8 מנות:

  • רכז רימונים או 2 כוסות מיץ רימונים סחוט טרי + 3 כפות סוכר
  • 100 גרם שוקולד לבן קצוץ גס
  • שמנת מתוקה להקצפה 32% "השף הלבן"
  • 1 כפית תמצית וניל
  • ¾ כוס שמנת חמוצה
  • גרגרי רימון להגשה

הוראות הכנה:

  • 01.

    לילה קודם: בסיר בינוני, מניחים את מיץ הרימונים והסוכר ומביאים לרתיחה עדינה. מבשלים את התערובת עד שהיא מסמיכה והופכת לסירופ, כ-30 דקות. בסיר צריכה להישאר כמות סירופ של כ-1/2 כוס. מעבירים את הסירופ לכלי ומצננים במקרר לפחות שעתיים.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 02.

    מניחים בקערה את השוקולד הלבן. בסיר בינוני מניחים ½ כוס שמנת מתוקה ואת תמצית הוניל ומביאים לרתיחה עדינה. יוצקים את השמנת הרותחת לקערת השוקולד ומניחים בצד כדקה לפני שמערבבים לתערובת אחידה וחלקה. מצננים כ- 5-10 דקות.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 03.

    בקערה נקיה, מניחים את השמנת המתוקה הנותרת ומקציפים לקצפת יציבה. מקפלים בעדינות מחצית מתערובת השוקולד הלבן לתוך הקצפת לפני שמוסיפים את המחצית הנותרת והשמנת החמוצה. מכסים בניילון נצמד ומצננים במקרר 4 שעות או למשך הלילה.

  • 04.

    לפני ההגשה: מקציפים את המוס עד שהוא תפוח ואוורירי. מחלקים את המוס בין כוסות/קעריות הגשה, יוצקים את סירופ הרימונים ומפזרים מעל גרגרי רימון טריים.הערה: לקיצור דרך, ניתן גם להשתמש ברכז רימונים (במקום סירופ הרימונים).

הכנת? כאן מדרגים
(137)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.