מאפה קוקוס עם מוס לימוני לפסח | השף הלבן

מאפה קוקוס עם מוס לימוני לפסח

קינוח בטעם לימוני מרענן שנראה כעוגה ומתאים במיוחד לסיום סעודת חג כבדה. אפשר להגיש אותו מקורר או קפוא (הקפאה חלקית מייצבת את המוס). הטעם משובח כך או כך. מכי

מאת: דנית סלומון
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מאפה קוקוס עם מוס לימוני לפסח
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל12-16:

  • 200 גרם פתיתי קוקוס טחון
למוס הלימון:
  • 500 מ"ל (2 מכלים קטנים או 1 גדול) קצפת צמחית במתיקות מעודנת מסדרת השף הלבן
  • 1 כף סוכר
  • 1 מכל (345 גרם) תרכיז לימון קפוא
  • 1 חפיסה אינסטנט פודינג בטעם וניל
  • ½ כוס (40 גרם) פתיתי קוקוס קלויים (קולים במחבת יבשה עד שהפתיתים מזהיבים)
לבסיס:
  • 4 חלבונים מביצים גדולות
  • קורט מלח
  • ¾ כוס (150 גרם) סוכר
  • 1 כף מיץ לימון
גודל תבנית: עוגה בקוטר 30 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מרפדים תבנית קפיצית עגולה (או רינג) בקוטר 30 ס"מ בנייר אפייה ומשמנים את דופנותיה. מחממים את התנור לחום בינוני־נמוך (160 מעלות).

  • 02.

    מכינים את הבסיס. מקציפים את החלבונים עם קורט מלח לקצף רך. מוסיפים את הסוכר בהדרגה ומקציפים לקצף נוקשה ומבריק. מוסיפים את מיץ הלימון. מוסיפים את הקוקוס ומבליעים אותו לתוך הקצף במרית. מורחים את מקצפת הקוקוס בתבנית בשכבה בעובי אחיד ואופים במשך 30-25 דקות עד שפני המקצפת מקבלים גוון שחום חיוור ושוליה נפרדים מדופנות התבנית. מצננים לגמרי.

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 03.

    מכינים את המוס. מקציפים את הקצפת הצמחית עם הסוכר לקצפת נוקשה. מוסיפים את התרכיז בהדרגה תוך הקצפה. מוסיפים את אבקת הפודינג ומקציפים לקרם יציב. מורחים את הקרם על בסיס הקוקוס האפוי וזורים למעלה פתיתי קוקוס קלויים. מכסים ומקררים במשך 24 שעות. לקינוח קפוא למחצה - מעבירים את התבנית למקפיא 3-2 שעות לפני ההגשה.

הכנת? כאן מדרגים
(0)