טארטלט במילוי קרם פירות יער
קינוח אלגנטי וטבעוני שיקצור אינספור מחמאות
פרווה
סוג מתכון
60 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
צילום: אמיר מנחם
עיצוב: נעה קנריק
המרכיבים ל 2 :
למלית:
- 200 גרם קשיו טבעי, מושרה לפחות ל-4 שעות ומסונן
- 120 מ"ל (1/2 כוס) משקה סויה תנובה
- 80 מ"ל (1/3 כוס) שמן קוקוס מומס
- 2.5 כפות מיץ לימון
- 2 כפות סירופ מייפל טבעי
- 1/2 כוס אוכמניות / פטל קפוא מופשר "סנפרוסט"
- 250 גרם (2 גביעים) מעדן סויה תנובה בטעם פירות יער
לקישוט:
- פטל טרי
לבסיס:
- 2 כוסות שקדים / אגוזי מלך
- 8 תמרים מגולענים
- 20 גרם (2 כפות) קקאו
- 2 כפות סירופ מייפל טבעי, או לפי הטעם
- 1 כף שמן קוקוס רך או מומס
- קורט מלח
גודל תבנית: 2 תבניות טארטלטים בקוטר 18 ס"מ
הוראות הכנה:
-
01.
מכינים את התחתיות: מניחים את כל מרכיבי המתכון בעבד מזון וטוחנים בפולסים במשך כדקה עד שמתקבלת תערובת אחידה ודביקה.
-
02.
מהדקים אותה היטב לתבניות בעזרת האצבעות או תחתית כוס. מעבירים למקפיא.
-
03.
בינתיים מכינים את המלית: מניחים בקערת בלנדר חזק את כל מרכיבי המתכון, למעט המעדנים, וטוחנים עד שמתקבלת תערובת סמיכה וחלקה. מוסיפים את המעדנים וממשיכים לטחון עוד כחצי דקה.
-
04.
יוצקים את התערובת מעל התחתיות המקוררות, טופחים כמה פעמים על השיש ומקררים למשל לפחות שעתיים, או עד שהמלית מתייצבת.
-
05.
מקשטים את הטרטלטים בפטל טרי ומגישים.
הכנת? כאן מדרגים