קוביות עוגת גבינה ופטל שחור רכה ונמסה בפה | השף הלבן

מתכון לקוביות עוגת גבינה ופטל שחור

אם גם אתם חובבים אמיתיים של עוגות גבינה, ודאי תסכימו שאין כיף מליישר עוגת גבינת שמנת רכה ונמסה בפה ביום קיץ חם ומהביל.

מאת: ענבל לביא
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: שני בריל עיצוב: טל סיון ציפורין

המרכיבים ל12 מנות:

  • קליפת לימון מגוררת, לעיטור
לתחתית:
  • 200 גרם פירורי ביסקוויטים
  • 2 כפות (20 גרם) סוכר חום דמררה
  • 80 גרם חמאת "תנובה", מומסת
למלית עוגת גבינה ופטל שחור:
  • 1/2 שקית ( 150 גרם) פטל שחור מוקפא, "סנפרוסט"
  • 450 גרם גבינת שמנת נפוליאון 25% שומן בטעם טבעי
  • 1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה תנובה
  • 3/4 כוס ועוד כף (160 גרם) סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כפית קליפת לימון מגוררת
  • 2 כפות (20 גרם) קמח
  • 3 ביצים, טרופות

הוראות הכנה:

  • 01.

    לתחתית: מערבבים בקערה פירורי ביסקוויט עם סוכר דמררה וחמאה מומסת ומערבבים היטב כך שהפירורים מצופים בחמאה.מהדקים את התערובת לתחתית תבנית מרובעת 20 ס"מ מרופדת בנייר אפייה.

  • 02.

    למלית: מערבבים בקערה גבינת שמנת, שמנת חמוצה, סוכר, תמצית וניל, גרידת לימון וקמח. מוסיפים ביצים טרופות ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.

  • 03.

    יוצקים את הבלילה לתבנית ומפזרים מעל את הפטל הקפוא.

  • 04.

    אופים כ- 50  דקות בתנור שחומם ל- 160 מעלות כך שהתערובת יציבה למראה ותפוחה בדפנות, אך עדיין רוטטת במרכז.

  • 05.

    מצננים היטב ומעבירים לקירור לכמה שעות ,חותכים לקוביות ומעטרים בקליפת לימון מגוררת

הכנת? כאן מדרגים
(0)