עוגת גבינה עם שוקולד לבן וגנאש קפה בשכבות | השף הלבן

מתכון לעוגת גבינה שוקולד לבן עם גנאש קפה

עוגת שוקולד רב שכבתית מהודרת ומפנקת

מאת: שני שלום
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קשה רמת מיומנות
מתכון לעוגת גבינה שוקולד לבן עם גנאש קפה

המרכיבים ל12 מנות:

·לבסיס:
  • 2 כוסות פירורי ביסקוויטים
  • 80 גרם חמאה מומסת
  • 2 כפות אינסטנט פודינג ווניל
למוס גבינה ושוקולד לבן:
  • 1/2 כוס חלב חם
  • 200 גרם שוקולד לבן קצוץ
  • 25 גרם חמאה רכה
  • 2 גביעי גבינה לבנה 5% שומן
  • 2 מכלים שמנת מתוקה (500 מ"ל)
  • 1/2 כוס סוכר
  • 3 כפות אינסטנט פודינג וניל
לגנאש קפה:
  • 2 מכלים שמנת מתוקה
  • 100 גרם שוקולד לבן
  • 20 גרם שוקולד מריר
  • כפית שטוחה קפה משובח

הוראות הכנה:

  • 01.

    הכנת הבסיס:

  • 02.

    מניחים שקף בתוך תבנית או רינג בקוטר 24-22 ס"מ. מערבבים היטב את כל חומרי הבסיס ושוטחים בתחתית התבנית. הכנת מוס הגבינה:

  • 03.

    ממסים שוקולד לבן ומוסיפים לו את החלב החם. מוסיפים חמאה ומערבבים היטב. מוסיפים את הגבינה ומערבבים היטב.

  • 04.

    לחוד מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר ועם האינסטנט פודינג, ומקפלים לתוכה את תערובת הגבינה והשוקולד הלבן.

  • 05.

    יוצקים את מוס הגבינה מעל הבסיס ומקפיאים ל-3 שעות. הכנת הגנאש:

  • 06.

    ממיסים יחד את 2 סוגי השוקולד. מחממים את השמנת המתוקה יחד עם גרגירי הקפה.

  • 07.

    מאחדים את השמנת עם השוקולד המומס.

  • 08.

    מוציאים את התבנית מהפריזר, מחכים כמה דקות ויוצקים מעל את הגנאש. מקפיאים לשעה נוספת, משחררים מהתבנית ומסירים את השקף. העוגה נשמרת במקפיא. מומלץ להעביר אותה למקרר כ-4-3 שעות לפני ההגשה.

הכנת? כאן מדרגים
(54)