מתכון לעוגת גבינה פירורים ללא גלוטן וללא סוכר
מתכון מיוחד לחולי ציליאק ולדיאטה נטולת סוכר וגלוטן
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

המרכיבים ל תבנית בקוטר 24 ס״מ - 8 מנות:
למלית
- 3 קופסאות גבינה לבנה 5%
- פודינג וניל ללא סוכר
- כוס כמוסוכר או ממתיק סטיביה בכמות השווה לכוס
- 1 חבילה שמנת חמוצה
- 3 ביצים
לבצק:
- 100 גרם חמאה
- 1 כוס קמח תמי ללא גלוטן
- חצי כוס כמוסוכר או ממתיק אחר
הוראות הכנה:
-
01.
אופן הכנה:
-
02.
מערבבים את החומרים לבצק.
-
03.
משטחים על תבנית עגולה שלושת רבעי כמות ומה שנותר מניחים בתבנית אחרת.
-
04.
את התבנית השנייה אופים למשך 20 דקות, עד שהבצק משחים, וגורסים לפרורים.
טיימר מופעל
-
05.
בקערה מקציפים את החלבונים עם חצי מכמות הסוכר. מוסיפים את החלמונים ושאר המרכיבים ומשאירים חצי קופסה שמנת חמוצה למרוח מעל העוגה אחרי האפיה כדי שהפירורים ידבקו.
-
06.
שופכים את התערובת מעל לתחתית העגולה האפויה. אופים עוד כחצי שעה עד שמשחים מעט ולא נוזלי.
-
07.
מחכים שיתקרר.
-
08.
מורחים את שארית השמנת חמוצה ומעליה מפוררים את הפירורים שאפינו בתבנית השנייה..
הכנת? כאן מדרגים