עוגת גבינה פירורים ללא גלוטן וללא סוכר | השף הלבן

מתכון לעוגת גבינה פירורים ללא גלוטן וללא סוכר

מתכון מיוחד לחולי ציליאק ולדיאטה נטולת סוכר וגלוטן

מאת: עינת ויג
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מתכון לעוגת גבינה פירורים ללא גלוטן וללא סוכר

המרכיבים לתבנית בקוטר 24 ס״מ - 8 מנות:

למלית
  • 3 קופסאות גבינה לבנה 5%
  • פודינג וניל ללא סוכר
  • כוס כמוסוכר או ממתיק סטיביה בכמות השווה לכוס
  • 1 חבילה שמנת חמוצה
  • 3 ביצים
לבצק:
  • 100 גרם חמאה
  • 1 כוס קמח תמי ללא גלוטן
  • חצי כוס כמוסוכר או ממתיק אחר

הוראות הכנה:

  • 01.

    אופן הכנה:

  • 02.

    מערבבים את החומרים לבצק.

  • 03.

    משטחים על תבנית עגולה שלושת רבעי כמות ומה שנותר מניחים בתבנית אחרת.

  • 04.

    את התבנית השנייה אופים למשך 20 דקות, עד שהבצק משחים, וגורסים לפרורים.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 05.

    בקערה מקציפים את החלבונים עם חצי מכמות הסוכר. מוסיפים את החלמונים ושאר המרכיבים ומשאירים חצי קופסה שמנת חמוצה למרוח מעל העוגה אחרי האפיה כדי שהפירורים ידבקו.

  • 06.

    שופכים את התערובת מעל לתחתית העגולה האפויה. אופים עוד כחצי שעה עד שמשחים מעט ולא נוזלי.

  • 07.

    מחכים שיתקרר.

  • 08.

    מורחים את שארית השמנת חמוצה ומעליה מפוררים את הפירורים שאפינו בתבנית השנייה..

הכנת? כאן מדרגים
(24)