מתכון עוגת דובוש חגיגית | השף הלבן

עוגת דובוש חגיגית

עוגה מאתגרת שדורשת דיוק והשקעה ,אם כי התוצאה שווה ומפצה

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
עוגת דובוש חגיגית

המרכיבים ל 6 מנות תבניות פאי אישי בקוטר 10 ס"מ:

  • 6 ביצים
  • 120 גרם אבקת סוכר
  • 100 גרם קמח
  • 35 גרם חמאה ללא מלח "תנובה" מומסת
לקרם:
  • 120 גרם סוכר
  • 150 גרם חמאה ללא מלח "תנובה"
  • 40 גרם קקאו
  • 100 גרם סוכר וניל
  • 1 כף רום
לציפוי:
  • 150 גרם סוכר

הוראות הכנה:

  • 01.

    מכינים את הבצק:מפרידים את הביצים ומקציפים את החלבונים עם מחצית מכמות הסוכר לקצף קשה.

  • 02.

    את שארית הסוכר מקציפים עם החלמונים.

  • 03.

    מקפלים את החלבונים לתוך החלמונים. מוסיפים את הקמח ואת החמאה ומערבבים היטב.

  • 04.

    מחלקים את העיסה ל-6 תבניות עגולות משומנות ומקומחות ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות,עד שהבצק בעובי כחצי ס"מ

  • 05.

    מכינים את הקרם: מבשלים את הסוכר ברבע כוס מים,מצננים לפושר.

  • 06.

    מערבבים את החמאה ואת הקקאו לעיסה חלקה ומוסיפים בהדרגתיות את סירופ הסוכר ומצננים היטב.

  • 07.

    מוסיפים לקרם את הרום ואת סוכר הווניל ומערבבים.

  • 08.

    הציפוי:מבשלים את הסוכר ואת מיץ הלימון תוך כדי ערבוב מתמיד עד שנוצר קרמל. מושחים אותו על אחת מתחתיות העוגה המוכנות בזריזות כיוון שהוא מתקשה מיד.

  • 09.

    מושחים את אחת התחתיות בקרם ומניחים מעליה תחתית נוספת. מורחים גם אותה מן הקרם וכך לסירוגין עד שנוצרת עוגה. את תחתית הקרמל חותכים לפרוסות ומניחים אותן מעל.

הכנת? כאן מדרגים
(115)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.