עוגת דובוש חגיגית
עוגה מאתגרת שדורשת דיוק והשקעה ,אם כי התוצאה שווה ומפצה

המרכיבים ל 6 מנות תבניות פאי אישי בקוטר 10 ס"מ:
- 6 ביצים
- 120 גרם אבקת סוכר
- 100 גרם קמח
- 35 גרם חמאה ללא מלח "תנובה" מומסת
- 120 גרם סוכר
- 150 גרם חמאה ללא מלח "תנובה"
- 40 גרם קקאו
- 100 גרם סוכר וניל
- 1 כף רום
- 150 גרם סוכר
הוראות הכנה:
-
01.
מכינים את הבצק:מפרידים את הביצים ומקציפים את החלבונים עם מחצית מכמות הסוכר לקצף קשה.
-
02.
את שארית הסוכר מקציפים עם החלמונים.
-
03.
מקפלים את החלבונים לתוך החלמונים. מוסיפים את הקמח ואת החמאה ומערבבים היטב.
-
04.
מחלקים את העיסה ל-6 תבניות עגולות משומנות ומקומחות ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות,עד שהבצק בעובי כחצי ס"מ
-
05.
מכינים את הקרם: מבשלים את הסוכר ברבע כוס מים,מצננים לפושר.
-
06.
מערבבים את החמאה ואת הקקאו לעיסה חלקה ומוסיפים בהדרגתיות את סירופ הסוכר ומצננים היטב.
-
07.
מוסיפים לקרם את הרום ואת סוכר הווניל ומערבבים.
-
08.
הציפוי:מבשלים את הסוכר ואת מיץ הלימון תוך כדי ערבוב מתמיד עד שנוצר קרמל. מושחים אותו על אחת מתחתיות העוגה המוכנות בזריזות כיוון שהוא מתקשה מיד.
-
09.
מושחים את אחת התחתיות בקרם ומניחים מעליה תחתית נוספת. מורחים גם אותה מן הקרם וכך לסירוגין עד שנוצרת עוגה. את תחתית הקרמל חותכים לפרוסות ומניחים אותן מעל.