עוגת גזר בציפוי שמנת
עוגת גזר בציפוי שמנת
המרכיבים ל10 מנותתבנית קוגלהוף:
- 1 כוס קמח
- 1 כפית אבקת אפיה
- 0.5 כפית מלח
- 2 ביצים בגודל בינוני
- 1 כוס סוכר
- 175 גרם חמאת "תנובה", מומסת
- 1 כף תמצית וניל
- 1 כפית קינמון
- 1.5 כוסות גזר מגורר (2-3 גזרים)
- 1 כוס אגוזי מלך, קצוצים גס
- 0.5 מיכל גבינת שמנת נפוליון בטעם טבעי 16%
- 0.75 כפית תמצית וניל
- 200 גרם אבקת סוכר
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-175 מעלות. משמנים ומקמחים תבנית קוגלהוף.
-
02.
בקערה, מניחים את הקמח, אבקת אפיה ומלח ומערבבים היטב.
-
03.
בקערה של מיקסר, טורפים את הביצים והסוכר עד לתערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את החמאה המומסת, וניל וקינמון ומערבלים. מוסיפים את תערובת הקמח ומערבלים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הגזר המגורר והאגוזים הקצוצים ומערבבים היטב.
-
04.
מעבירים את הבלילה לתבנית ומשטחים לשכבה אחידה. אופים בתנור עד שקיסם המוחדר במרכז העוגה יוצא נקי, 40-45 דקות. מניחים לעוגה להתקרר בתבנית כ-20 דקות לפני שהופכים להמשך צינון על גבי רשת.
טיימר מופעל
-
05.
להכנת ציפוי גבינת שמנת, מניחים את גבינת השמנת בקערת מיקסר וטורפים לקרם חלק ותפוח. מוסיפים את תמצית הוונילולאחר מכן מוסיפים את אבקת הסוכר בהדרגה ותוך כדי ערבול, עד לקרם חלק ונוזלי. יוצקים את הציפוי מעל העוגה ונותנים לו לנזול במורדות. שומרים במקרר כשחם בחוץ.