עוגת בננה-שוקולד ללא סוכר
אף אחד לא מאמין שבעוגה הזו אין טיפת סוכר לבן! בחושה עסיסית עם מתיקות טבעית נהדרת של פירות וטעם בננה שוקולד נהדר. על בסיס קמח כוסמין מלא. מושלמת גם לאירוח
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

צילום: נעמה רן
המרכיבים ל 12:
- 200 גרם תמרים מגולענים טחונים
- 1 כוס (כ-3 בננות) רסק בננות
- 75 גרם חמאת "תנובה" מומסת
- 2 כפות חומץ
- 1/2 כוס קונפיטורה לבחירה 100% פרי
- 2 ביצים
- 3 כפות קקאו
- 1 כפית אבקת אפיה
- 1 כפית סודה לשתיה
- קורט מלח
- 1/2 1 כוסות קמח כוסמין מלא
לציפוי:
- 1/4 כוס קונפיטורה 100% פרי
- 1 כפית קקאו
- לזרייה: אגוזי פקאן קצוצים
גודל תבנית: תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ
הוראות הכנה:
-
01.
שמים במעבד מזון תמרים, בננות חמאה, חומץ וריבה ומעבדים לעיסה אחידה. מוסיפים את יתר המרכיבים למעט הקמח ומעבדים לעיסה אחידה. מוסיפים קמח ומעבדים עד שהעיסה אחידה ולא יותר.
-
02.
יוצקים לתבנית משומנת
-
03.
אופים בתנור שחומם ל 180 מעלות כ 40 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי. מצננים ומחלצים מהתבנית.
טיימר מופעל
-
04.
מערבבים את מרכיבי הציפוי ומורחים על העוגה.
-
05.
בוזקים אגוזים ומגישים.
הכנת? כאן מדרגים