עוגה עירומה – עוגת קומות ומושלמת לקישוט | השף הלבן

עוגה עירומה

למרות שמה, אינה עירומה בכלל. מדובר בעוגת קומות פשוטה להכנה שהסוד שלה שהיא מושלמת לקישוט לפי ראות עינכם והאירוע המדובר. מתכון שללא ספק תירצו לאמץ

מאת: עידית נרקיס כ"ץ
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
עוגה עירומה
צילום: אפיק גבאי עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל10-12:

לעוגות:
  • 250 גרם גרם חמאת "תנובה", רכה
  • 250 גרם סוכר
  • 4 ביצים בגודל L
  • כפית תמצית וניל
  • גרידה מגוררת מלימון אחד
  • 250 גרם קמח
  • ½ 2 כפיות אבקת אפייה
  • ½ כפית סודה לשתייה
  • ½ כפית מלח
לקרם המסקרפונה:
  • 2 מכלים (500 גרם) גבינת מסקרפונה קולקשן, בטמפ' החדר
  • 4 כפות אבקת סוכר
  • 2 מכלים (500 מ"ל) שמנת להקצפה קרם וניל "השף הלבן"
לתותים:
  • 300 גרם (שקית) תות קפוא "סנפרוסט"
  • 50 גרם (רבע כוס) סוכר
קישוטים:
  • פרחים
  • מקרונים ורודים
גודל תבנית: שתי תבניות עגולות בקוטר 20 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומשמנים שתי תבניות בקוטר של 20 ס"מ. מרפדים את תחתית שתי התבניות בנייר אפייה.

  • 02.

    מקרימים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה והסוכר, לפחות 6-7 דקות, עד שמתקבלת תערובת תפוחה ואוורירית מאוד.

    טיימר מופעל
    00:07:00
  • 03.

    מוסיפים את הביצים, אחת בכל פעם, עד שהן נטמעות ומעבדים כדקה על מהירות גבוהה.

  • 04.

    מוסיפים גם את הווניל והלימון ומעבדים קצרות.

  • 05.

    מוסיפים את החומרים היבשים ומעבדים רק עד שהם נטמעים. כדאי לעצור את המיקסר, לנקות את דפנותיו ולהמשיך לעבד.

  • 06.

    מחלקים את הבלילה בין שתי התבניות (אם רוצים, אפשר לשקול אותן כדי לקבל שתי עוגות זהות בגודלן).

  • 07.

    אופים 30 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא כמעט יבש. מצננים לחלוטין לפני שמתחילים להרכיב את העוגה.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 08.

    הקרם: מקציפים במיקסר עם וו הקצפה את המסקרפונה והסוכר עד שהתעורבת הופכת לחלקה ואוורירית. מוסיפים את השמנת ומעבדים עוד כשתי דקות על מהירות גבוהה, עד שמתקבל קרם יציב.

  • 09.

    לתותים: מועכים בצלחת רחבה עם שוליים את התותים והסוכר. מעבירים מחצית מתכולת הקערה למעבד מזון קטן וטוחנים עד לקבלת נוזל ורוד ללא גושים.

  • 10.

    ההרכבה: חוצים לרוחב ובזהירות את שתי העוגות כך שנקבל 4 עיגולי עוגה. מניחים את תחתית העוגה הראשונה על צלחת הגשה או מעמד. מורחים 2-3 כפות גדושות מאוד של קרם על העוגה ועליו מפזרים כרבע מהתותים המעוכים. משיישים את התותים והנוזלים אל תוך הקרם. חוזרים על הפעולה עם שאר חלקי העוגה. מומלץ שהחלק הרביעי והעליון של העוגה יהיה תחתית העוגה השנייה, מונחת הפוך - כך שהחלק הישר שנגע בתחתית תבנית האפייה יהיה החלק העליון שלה.

  • 11.

    מורחים את שארית הקרם סביב העוגה ועל החלק העליון. מיישרים עם שפכטל את הצדדים וחושפים את העוגה ובעצם יוצרים את האפקט של העוגה העירומה. מייפים את החלק העליון עם מרית קטנה.

  • 12.

    מקשטים את העוגה בקישוטים הרצויים.

הכנת? כאן מדרגים
(13)