עוגה בחושה עם קולה ותבלינים
עוגה בחושה עם טעם עשיר של קרמל ותבלינים שמכינים עם מרכיב סודי (קולה!). תופתעו כמה היא קלה להכנה, ועוד יותר מכמה שהיא טעימה ואוורירית בזכות השימוש בקולה

המרכיבים ל 10:
- 100 גרם חמאה מומסת או 1/2 כוס שמן
- 2/3 כוס סוכר חום
- 1 שקית סוכר וניל
- 1/2 כוס קולה או דיאט קולה
- 2 כפות שמנת חמוצה או יוגורט תנובה
- 2 ביצים טרופות
- 1 כפית קינמון
- 1/8 כפית אגוז מוסקט טחון (לא חובה)
- 1/4 כפית ג'ינג'ר יבש טחון (לא חובה)
- קורט מלח
- 1/2 1 כוסות קמח תופח
הוראות הכנה:
-
01.
אופן הכנה:
-
02.
שמים את כל המרכיבים למעט הקמח במעבד מזון ומעבדים לקרם חלק (ניתן גם לשים בקערה ולטרוף היטב ידנית). מוסיפים קמח ומעבדים (או טורפים) עד קבלת עיסה אחידה (נזהרים מערבוב יתר).
-
03.
מעבירים לתבנית משומנת ואופים בתנור שחומם ל-180 מעלות כ-35 עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מצננים מעט, בוזקים אבקת סוכר מעורבב בקינמון ומגישים.טיפ:לגרסת פרווה, ניתן להמיר את השמנת החמוצה או היוגורט במעדן סויה או משקה צמחי של תנובה ALTERNATIVE באותה הכמות