קלפוטי פירות קיץ ומסקרפונה | השף הלבן

קלפוטי פירות קיץ ומסקרפונה

מאפה מתוק שמזכיר פנקייק וקל מאוד להכין. כשמסתיימת עונת הקיץ מכינים עם תפוחים ואגסים

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
קלפוטי פירות קיץ ומסקרפונה
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל6:

  • 8-10 פירות קיץ מגולענים חצויים (נקטרינות / אפרסקים / משמשים / תאנים)
  • אבקת סוכר
  • חמאה לשימון
  • 2 כפות פירורי לחם או שקדים טחונים
לבלילה:
  • 1 ביצה + 1 חלמון
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 קופסה (250 גרם) גבינת מסקרפונה "השף הלבן" / גבינת שמנת נפוליאון בטעם טבעי
  • 1/3 כוס חלב "תנובה"
  • 1/3 כוס קמח תופח
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית
  • 3 כפות ליקר אמרטו (או ליקר תפוזים - לא הכרחי)
  • להגשה: אבקת סוכר
גודל תבנית: תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ או 6 תבניות איש

הוראות הכנה:

  • 01.

    טורפים את מרכיבי הבלילה.

  • 02.

    משמנים את התבנית, בוזקים פירורי לחם או שקדים טחונים ומנערים לפיזור אחיד. יוצקים את הבלילה ומניחים את המשמשים בבלילה כשהצד הקמור כלפי מעלה, יוצא מעל פני הבלילה.

  • 03.

    אופים ב 170 מעלות כ 30 דקות עד שהמאפה זהוב ומתייצב. בוזקים אבקת סוכר ומגישים.

    טיימר מופעל
    00:30:00
הכנת? כאן מדרגים
(8)