קוביות קרמשניט
גרסה מדליקה במיוחד לעוגת הקרמשניט הקלאסית והפעם מוגשת בצורת קוביות קטנות ואלגנטיות במילוי קרם פטיסייר
המרכיבים ל 20 יחידות:
- 1 חבילה (600 גרם) בצק עלים חמאה "מעדנות", מופשר לפי ההוראות על האריזה
- 1.5 כוסות חלב "תנובה"
- 3 חלמונים
- 2 כפות קורנפלור
- רבע כוס סוכר
- 1 כף חמאת "תנובה" רכה
- 1 מיכל שמנת להקצפת קרם וניל "השף הלבן"
- להגשה: אבקת סוכר
הוראות הכנה:
-
01.
פורסים על משטח את בצק העלים וחותכים לריבועים בגודל של 5X5 ס"מ.
-
02.
מניחים אותם במרווחים קטנים על תבנית מרודפת נייר אפייה ואופים בחום של 180 מעלות כ- 25 דקות עד להזהבה.הכנת הקרם:
טיימר מופעל
-
03.
בקערה קטנה, מערבבים את הקורנפלור עם חצי כוס חלב קר, מערבבים לתוך החלב והקורנפלור את החלמונים בעזרת מטרפה.
-
04.
את יתרת החלב מרתיחים עם הסוכר והחמאה, מסירים מהאש ומוסיפים את תכולת הקערה הראשונה של החלב והחלמונים לתוך החלב החם. הפעולה חייבת להיעשות בהדרגה ובבחישה מהירה על מנת שהחלמונים לא ייקרשו.
-
05.
לאחר איחוד 2 המסות, מחזירים לסיר ומחממים על חום נמוך תוך כדי בחישה מתמדת עד שהמסה מסמיכה ונוצרות בועות, מסירים מהאש.
-
06.
מעבירים לקערה ומצמידים לקרם ניילון נצמד כדי שלא יווצר קרום.
-
07.
מכניסים למקרר לחצי שעה.
-
08.
מקציפים את הקרם עם מיכל שמנת וניל להקצפה לקרם אחיד ומעבירים לשקית זילוף.
-
09.
פורסים כל ריבוע אפוי ל- 2 חתיכות וממלאים בקרם, סוגרים בעזרת החצי השני של הריבוע ומפזרים אבקת סוכר מעל, מגישים קר.