סופגניות אשל במייפל וסוכריות
סופגניות קטנות מותפחות באבקת אפייה, שמכינים בדקות ספורות. וניל, קליפת לימון וסירופ מייפל מעניקים להן ניחוח מגרה וטעם נפלא.

המרכיבים ל 20 יחידות:
- 1 ביצה גדולה תנובה
- 1 גביע (200 מ"ל) אשל תנובה
- קליפה מגוררת מלימון גדול
- 1 כף סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- ½1 כוסות (190 גרם) קמח
- ½ כף (5 גרם) אבקת אפייה
- סירופ מייפל (עדיף 100% טבעי)
- סוכריות צבעוניות
הוראות הכנה:
-
01.
בקערה בינונית טורפים יחד ביצה, אשל, קליפת לימון, סוכר ותמצית וניל. מנפים פנימה קמח ואבקת אפייה, וטורפים רק עד שהתערובת חלקה.
-
02.
מחממים שמן בגובה 4 ס"מ בסיר טיגון. בעזרת 2 כפות מנטפים גושים מבלילת הסופגניות לתוך השמן החם. מטגנים כמה סופגניות יחד מעל להבה בינונית־נמוכה במשך 3-2 דקות מכל צד, עד שהסופגניות חומות־זהובות. מוציאים בכף מחוררת לצלחת מרופדת בשכבה כפולה של נייר סופג.
טיימר מופעל
-
03.
מעבירים את הסופגניות החמות לכלי הגשה, מזלפים עליהן בנדיבות מסירופ המייפל, וזורים סוכריות צבעוניות.